Çin, dış ticarette istikrar için çabaları yoğunlaştıracak - Son Dakika
Güncel

Çin, dış ticarette istikrar için çabaları yoğunlaştıracak

Çin Devlet Konseyi, yerel makamları yılın ilk yedi ayında gerileme görülen ithalat ve ihracatta istikrarın sağlanması için çabalarını yoğunlaştırmaya çağırdı.

18.08.2016 14:04

Başbakan Li Keqiang tarafından başkanlık edilen Devlet Konseyi'nin dünkü toplantısının ardından yayımlanan açıklamada, serbest ticaret bölgelerinde uygulanan ticareti kolaylaştırma tedbirlerinin diğer bölgelerde de tekrarlanması, farklı gümrük noktalarında standartların bütün hâline getirilmesi ve inceleme prosedürlerinin basitleştirilmesi gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, finansal kuruluşların ihracat siparişi bulunan şirketlere kredi desteğini artırması, şirketlerin döviz kuru kaynaklı riskleri kontrol etmesi ve kredi sigortalarının kapsamının genişletilmesine yardımcı olması gerekliliğinin de altı çizildi.

Yerel makamların limanlardaki ve nakliyat işlerindeki yönetim ücreti uygulamasını da durdurması gerektiği ifade edilen açıklamada, dış ticaretin geliştirilmesinde yatırımın rolüne daha büyük önem verilmesi gerekliliğine de işaret edildi.

Çin'in dış ticareti yılın ilk yedi ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3 geriledi. İhracatta yüzde 1,6'lık, ithalatta ise yüzde 4,8'lik düşüş görüldü.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çin, dış ticarette istikrar için çabaları yoğunlaştıracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement