Cinayet Sanığına 10 Yıl Hapis - Son Dakika
Güncel

Cinayet Sanığına 10 Yıl Hapis

Cinayet Sanığına 10 Yıl Hapis

Kastamonu'da, veresiye yakıt talebi kabul edilmeyen akaryakıt istasyonuna elinde sopa ile gelerek saldıran 30 yaşındaki Ufuk Yiğit'i tabancayla vurarak öldüren pompa görevlisi 19 yaşındaki Vacip A.'ya, cinayeti ağır tahrik altında işlediği gerekçesiyle 10 yıl hapis cezası verildi.

31.03.2015 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'da, veresiye yakıt talebi kabul edilmeyen akaryakıt istasyonuna elinde sopa ile gelerek saldıran 30 yaşındaki Ufuk Yiğit'i tabancayla vurarak öldüren pompa görevlisi 19 yaşındaki Vacip A.'ya, cinayeti ağır tahrik altında işlediği gerekçesiyle 10 yıl hapis cezası verildi. Hükmün açıklanmasını geri bırakan mahkeme heyeti, 20 bin lira kefaletle sanığın tahliyesine karar verdi.

Olay, 20 Kasım 2013'de Tosya İlçesi'nde meydana geldi. Ufuk Yiğit, iddiaya göre akaryakıt istasyonundan aldığı benzinin ücretini daha sonra vermek isteyince görevli Vacip A. ile tartıştı. Ufuk Yiğit, tartışmanın ardından aracıyla ayrıldığı istasyona bir süre sonra arkadaşlarıyla tekrar geldi. Ufuk Yiğit ve arkadaşları, ellerinde sopa ve bıçaklarla istasyona saldırarak camı kırdı. Vacip A., bunun üzerine tabanca ile ateş etti. Ufuk Yiğit'in başının bir tarafından girip diğer tarafından çıkan kurşun, arkadaşlarından Çağrı Ö.'ye isabet etti. Ufuk Yiğit ölürken, Çağrı Ö. yaralandı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Kasten adam öldürme ve yaralama' suçundan tutuklu yargılanan Vacip A., karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Aynı mahkemede, 'mala zarar verme' suçundan tutuksuz yargılanan sanıklar Çağrı Ö., Okan C., Eyüp B. ve Ramazan K. duruşmaya katılmadı.

Mahkeme heyeti, eylemini ağır ve yoğun haksız tahrik altında işlediği kanaatine vardığı sanık Vacip A.'ya 10 yıl hapis cezası verdi. Hükmün açıklanmasını geri bırakan mahkeme heyeti, sanığın 20 bin lira kefaletle tahliyesine karar verdi. Diğer 4 sanığa ise bin 500 lira adli para cezası verildi. - Kastamonu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cinayet Sanığına 10 Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement