Çinli Cep Devinden İki Yeni Telefon! - Son Dakika
Teknoloji

Çinli Cep Devinden İki Yeni Telefon!

Çinli Cep Devinden İki Yeni Telefon!

Çinli telefon devi Xiaomi, ilginizi çekecek iki yeni telefonunu, Mi MIX ve Mi Note 2'yi resmi olarak tanıttı!

25.10.2016 16:55

Xiaomi'nin yeni sürpriz konsept telefonu mi MIX, yüksek teknik özellikleri oldukça çekici bir tasarımla buluşturuyor. "Çerçevesiz" tasarıma sahip 6,4 inç'lik telefonun 18 ayar altın kaplı modelleri de bulunuyor.

Mi MIX bir konsept olsa da, gerçeğe dönüşmek üzere olan bir konsept. Şu an geliştirme aşamasında olan cihaz, sıra dışı tasarımına rağmen 3,5mm'lik kulaklık girişine dokunmuyor. Telefonun üzerinde herhangi bir kulaklık ızgarasının olmaması dikkatinizi çekmiş olabilir, bunun nedeni sesin, ekranın arkasında titreşen piezoelektrik hoparlör yoluyla kulağınıza iletilmesi. Yakınlık sensörünün yerini ise ultasonik algılayıcı alıyor. Son olarak ön kamera, gezinti çubuğuna taşınmış bulunuyor.

Xiaomi, mi MIX'in tasarımında üç seneden bu yana çalıştığını söylüyor. Cihazın diğer teknik özellikleri arasında 6,4 inç LCD ekran, 1080x2040 çözünürlük, Qualcomm Snapdragon 821 işlemci, 4GB/6GB RAM, 128GB/256GB genişletilemeyen depolama, 16MP f/2.0 kamera, 5MP ikinci kamera, parmak izi tarayıcısı, 4.400 mAh pil, Quick Charge 3.0 desteği, Type-C 1.0 USB var.

Xiaomi mi MIX'in çıkış tarihi açıklanmasa da, önümüzdeki ay gün ışığını görmesi bekleniyor.

6GB RAM'li mi Note 2 geldi

Geçen seneki mi Note'un güncellenmiş sürümü olan mi Note 2, görünüş olarak Samsung'un geri çağırdığı Galaxy Note 7'ye oldukça benziyor. mi Note 2'nin "piano black" renk seçeneği ise Apple'ın yeni "jet black" renk seçeneğini andırıyor. Telefonun sizi kendine hayran bırakacak asıl yanı ise şu teknik özellikleri olabilir:

    5,7 inç 1080p AMOLED FHD ekran, basınca duyarlı 3D touch matrix

    Qualcomm Snapdragon 821 MSM 8996 işlemci

    4GB/6GB RAM

    64GB/128GB genişletilmeyen depolama

    22,5 megapiksel kamera, çift LED flaş, HDR, 4K video (OIS yok)

    Android 6.0 Marshmallow ve EMUI 8.0

    4.070 mAh pil, Quick Charge 3.0

    USB Type-C 1.0 konektör

    Bazı modellerde Global 4G desteği

    Mi Note 2 son derece iyi özelliklere sahip olsa da, birkaç alanda eksik kalması onun en üste çıkmasını engelliyor. OIS desteği olmayan telefon, Android'in önceki sürümünü kullanıyor ve ekran çözünürlüğü yalnızca 1080p. Yine de 128GB/6GB depolama seçeneğinin bazı kullanıcıların ilgisini çekeceğini, güçlü pilin sizi bir günden daha uzun idare edeceğini düşünüyoruz.

    Xiaomi mi Note 2'nin önümüzdeki ay satışa sunulması bekleniyor.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Çinli Cep Devinden İki Yeni Telefon! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement