Çocuklarını Davulla Uyandırıp, Okula Gönderdi - Son Dakika
Güncel

Çocuklarını Davulla Uyandırıp, Okula Gönderdi

Çocuklarını Davulla Uyandırıp, Okula Gönderdi

Tokat'ta Fatma Esin Tuna isimli bir veli, yeni eğitim öğretim yılının ilk gününde 2 çocuğunu farkındalık amacıyla mahalleye getirdiği davulcu ile uyandırıp okula yolcu etti.

28.09.2015 11:18  Güncelleme: 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ta Gaziosmanpaşa Bulvarı Soğuk Pınar Mahallesinde yaşayan evli ve 2 çocuk annesi Fatma Esin Tuna, 2015-2016 eğitim öğretim yılının ilk gününde Gaziosmanpaşa Ortaokulu'na giden çocukları 7'inci sınıf öğrencisi Tunahan ve 5'inci sınıf öğrencisi Begüm Tuna'yı uyandırmak için farklı bir yöntem seçti. Tuna, kent merkezinde bulunan davulcu Sebahattin Delioğlan'ı çağırdı. Mahalleye yöresel kıyafetleri ile gelen Delioğlu, Tuna ailesinin yaşadığı apartmanın girişinde davul çalarak, "Haydi çocuklar okula, okullar açıldı" diye bağırarak hem Fatma Esin Tuna'nın çocuklarını hem de mahallede bulunan öğrencileri uyandırdı. Davul sesini duyan mahalle sakinleri ise büyük şaşkınlık yaşarken, öğrenciler ise bir süre sonra yaşadıkları evlerden çıkarak okullarının yolunu tuttu.



"HATIRA OLSUN DİYE"

Aynı zamanda kentte gönüllü turizm elçisi olan Fatma Esin Tuna, "Çocukların artık akşam yatma sabah kalkma dönemine girdik. Aileler için de zor süreç tabi. Onlar kadar bizim maratonumuz var. Davulu seçmemizdeki sebep ise, arkadaşımız zaten Ramazanda sürekli çalıyor. Çocuklara bir nostalji, hatıra olsun hem de davul sesiyle uyansınlar, mutlu bir an yaşasınlar istedim. Çocuklar mutlu oldular. Davulu görünce karşılarında şaşırdılar da. Benim içinde kolay oldu onları uyandırmak" dedi.

"SAHURA KALKAR GİBİ HİSSETTİM"

Gaziosmanpaşa Ortaokulu öğrencisi 13 yaşındaki Tunahan Tuna ise "Uzun bir tatilden sonra uyanmak zor oldu. Davulun sesini duyunca Ramazan'da sahura kalkar gibi hissettim" diye konuştu. 11 yaşındaki Begüm Tuna ise, davulun sesini duyunca Ramazan ayındaymış gibi hissettiğini söyledi.

Davulcu Sebahattin Delioğlan ise, uzun yıllar kentte Ramazan davulcusu olarak görev yaptığını kaydederek, "Bugün de okulların açılması nedeniyle Fatma hanım çok güzel bir şey düşünmüş. Biz de bu nostaljiyi çocuklarla yaşayalım dedik. Hep büyükleri oruca kaldırmayacağız, çocukları da bundan sonra davulla örf ve adetlerimizle beraber kaldıracağız" diye konuştu.



Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çocuklarını Davulla Uyandırıp, Okula Gönderdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement