Çomü'de Enstitülerin Öğrenci Sayısı İkiye Katlandı - Son Dakika
Yerel

Çomü'de Enstitülerin Öğrenci Sayısı İkiye Katlandı

Çomü\'de Enstitülerin Öğrenci Sayısı İkiye Katlandı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, ÇOMÜ’nün yüksek lisans-doktora öğrenci sayılarının arttığını söyledi.

22.07.2014 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, ÇOMÜ'nün yüksek lisans-doktora öğrenci sayılarının arttığını söyledi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) yüksek lisans- doktora öğrenci sayısı 4 bin 187'ye ulaştı. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, ÇOMÜ'nün stratejik hedeflerinden birinin bir araştırma üniversitesi olmak olduğunu söyledi. Rektör Laçiner, "Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin önemli stratejik hedeflerinden bir tanesi de üniversitemizi bir araştırma üniversitesi haline getirmektir. Lisans ve önlisans programlarının eğitimdeki yükünü azaltmak bunun yerine yüksek lisans ve doktorayı ikame edebilmek. Onun payını artırabilmek. Göreve geldiğimiz tarihte yüksek lisans ve doktora öğrenci sayımız 2 bin kadardı. Hatta 2 binin altındaydı. Bunu yukarı çekebilmek ve öğrenci sayımızın en az yüzde 10'una, 30'una hatta yüzde 40'ına kadar çekme arzumuz vardı. Bu doğrultuda yaptığımız çalışmalar şuan itibari ile amacına büyük oranda ulaşmış gibi. Bu yılın kayıt sonuçlarını incelediğimizde bunu görebiliyoruz. Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Eğitim Bilimleri ve Sağlık Bilimleri enstitüsü olmak üzere 4 enstitümüz bulunuyor. Bu tabloya baktığımızda toplamda 685 yeni yüksek lisans/doktora öğrencisi kayıt etmişiz. Bu 685 yeni kayıtla birlikte öğrenci sayımızda 4 bin 187'ye çıkmış durumda. Buda şunu gösteriyor bize; Tüm öğrencilerimiz içerisinde yüzde 10 oranını yakalamış durumdayız. Hatta geçmiş durumdayız" dedi.

Bu rakamın çok köklü üniversitelerin rakamlarından bile daha iyi bir duruma işaret ettiğini söyleyen Prof. Dr. Laçiner, "Yüksek lisans doktora neden çok önemli? Çünkü buradan bilim insanı yetiştiriliyor ve bir üniversitenin nitelikli bir üniversite olduğunu gösteren önemli hususlardan bir tanesi de yüksek lisans doktora yaptırabilmesidir. O yeterliliğe kavuşabilmesidir. Çünkü lisans yaptırmanız için gerekli olan donanım ve personel sayısı farklı iken yüksek lisans ve doktora için talep edilen donanım ve personel sayısının niteliği çok daha farklı. O anlam da biz hem doktora hem yüksek lisans program sayısını artırdık. Hem de öğrenci sayısını artırdık. Tabii kalitede buna paralel olarak bir artış göstermeye başladı. Bizleri sevindiren bir diğer husus da Eğitim Bilimleri Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü. Bu enstitüler üniversitemizde yeni kurulan enstitülerdi. Bunların öğrenci sayıları da gerçekten hızlı bir artış gösterdi. Çok kısa sürede kökleşmeye başladı. Örneğin Eğitim Bilimleri Enstitümüz Fen Bilimleri Enstitümüzün bile önüne geçti. 891 öğrenci sayısına ulaştı. Sağlık Bilimleri Enstitüsünde ise 149 öğrencimiz bulunuyor" diye konuştu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çomü'de Enstitülerin Öğrenci Sayısı İkiye Katlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement