Çomü'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Çomü'den Kısa Kısa

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kültür ve Sanat Evi'nde, Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Paneli düzenlendi, sağlıklı yaşam konferansı gerçekleştirildi.

20.02.2013 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kültür ve Sanat Evi'nde, Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Paneli düzenlendi, sağlıklı yaşam konferansı gerçekleştirildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Prof. Dr. Orhan Terzioğlu ve Mustafa Özbağ'ın konuşmacı olarak katıldığı panelde, yüzyıllardır bu topraklarda kardeşlik içerisinde yaşayan Anadolu halkının, birlik ve beraberliği, yarınlara taşımasının önemi anlatıldı.

Kültürler arasındaki farkın bir ayrılık unsuru değil, zenginlik olduğunun önemi belirtilen panelde, öğrencilerin, ÇOMÜ Tasavvuf Topluluğu'nda aynı sema ekibinde yer alması, ÇOMÜ'de kardeşlik, birlik ve beraberliğin önde gittiğinin göstergesi olduğu vurgulandı.

Daha sonra ÇOMÜ Tasavvuf Topluluğu ve Çanakkale'de yeni kurulan Sağlık Eğitim Çevre Koruma Derneği (SEÇKİNDER) organizasyonunda "Sağlıklı Yaşam Konferansı" düzenlendi.

SEÇKİNDER Başkanı Dr. Murat Çetin'in, dernek hakkında bilgi verdiği programda, ÇOMÜ Tasavvuf Topluluğu Sema Ekibi gösteri sundu, "Mevlana ve Mevlevilik" konulu resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

-"Gönül Elçileri Projesi"nin tanıtımı

ÇOMÜ Kale Medya ve Etkinlik Topluluğu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü'nün, "Gönül Elçileri Projesi"nin tanıtım konferansı, Troia Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Vali Güngör Azim Tuna, ÇOMÜ'nün hızla kat ettiği yoldan mutluluk duyduğunu belirtti.

ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner de öğrenicilerin girişimlerinin çok güzel olduğunu belirterek, günümüz medyasının artık internetten uygulamalarla, sosyal medyayla büyüdüğünü ve geliştiğini kaydetti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdür Yardımcısı Serap Bayraktar ise

"Gönül Elçileri Projesi"nin tanıtımını yaptı, projeyle ilgili bilgi verdi.

Kale Medya ve Etkinlik Topluluğu Başkanı Ercihan Ocak da, topluluk üyelerinin çıkartacağı gazete hakkında bilgi verdi.

Muhabir: Fikriye Susam Uyar

Yayıncı: Haluk Yüksel - ÇANAKKALE

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement