Çorlu'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Çorlu'dan Kısa Kısa

Çorlu Belediyesi tarafından, sokak hayvanlarının beslenmesi amacıyla ilçenin belirli bölgelerine konulan akıllı geri dönüşüm kutuları bakıma alındı.

27.06.2015 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorlu Belediyesi tarafından, sokak hayvanlarının beslenmesi amacıyla ilçenin belirli bölgelerine konulan akıllı geri dönüşüm kutuları bakıma alındı.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, yaptığı açıklamada, cam, metal ve pet şişelerle atık pillerin atılmasıyla alt kısmındaki bölmeye köpek kedi mamasının boşaltan akıllı geri dönüşüm ünitelerinin ilgili ekipler tarafından bakıma alındığını söyledi.

Ünitelerde toplanan atık pil ve pet şişelerden elde edilen gelir ile sokak hayvanlarına yiyecek elde edildiğini belirten Baysan, "Burada toplanan atık piller ve pet şişe gibi dönüşüm sağlanan materyaller, ilgili ekipler tarafından ayrıştırılarak elde edilen gelir ile sokak hayvanlarına mama ve yiyecek olarak geri dönüyor. Bakım çalışmalarının ardından üniteler kullanıma devam edecek" dedi.

Baysan, Çorlu'da üç adet bulunan geri dönüşüm ünitelerinin sayısını arttırmak için çalışmalarının bulunduğunu kaydetti.

Çorlu'da asfaltlama çalışmaları

Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçede asfaltlama ve yol onarım çalışmalarını sürdürüyor.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, yaptığı açıklamada, asfalt serim ekipleri tarafından stabilize ve ham yol güzergahlarının asfaltlanması amacıyla gerçekleştirilen çalışmalara, Hürriyet Mahallesi'nde devam edildiğini belirterek Hürriyet Mahallesi Altıntaş Caddesi'ne toplam 624 ton asfalt serimi gerçekleştirildiğini söyledi.

Kemaller Caddesi'nde gerekli zemin iyileştirme ve tesviye çalışmalarına devam eden ekiplerin, ilgili çalışmaları tamamlandıktan sonra burada da asfalt serim işlemine başlayacaklarını ifade eden Baysan, "Çorlu'nun birçok yerinde yaz aylarına özel çalışmalarımız devam ediyor. Bunların arasında, ihtiyaç duyulan bölgelerdeki asfaltlama çalışmalarımız da bulunuyor. İlçede, ilgili ekiplerimiz tarafından yapılan incelemelerin ardından ihtiyaç duyulan bölgeleri tespit ediyor ve çalışmalarımızı bu paralelde hızlandırıyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çorlu'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement