CÜ Rektörü Kocacık, Üniversitenin Raporunu Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

CÜ Rektörü Kocacık, Üniversitenin Raporunu Değerlendirdi

CÜ Rektörü Kocacık, Üniversitenin Raporunu Değerlendirdi

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, üniversitenin iki yılık faaliyet raporunu değerlendirerek basın toplantısı yaptı.

21.08.2014 14:19  Güncelleme: 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, üniversitenin iki yılık faaliyet raporuyla ilgili değerlendirme toplantısı yaptı.

Rektörlükte düzenlenen faaliyet raporu değerlendirme toplantısında Kocacık Cumhuriyet Üniversitesi'nin, Cumhuriyetin 50'inci yıl anısına kurulduğunu söyledi.

Üniversitenin köklü geçmişi, çağdaş, ilkeli ve modern eğitim anlayışı ile bölgenin önde gelen üniversiteleri arasında yer aldığını ifade eden Kocacık," Üniversitemizde 16 Fakülte, 4 Enstitü, 5 Yüksekokul, 1 Konservatuar ve 14 Meslek yüksekokulu bulunmaktadır. Bin 687 akademik, bin 787 idari personeli ve 37 bin öğrencisi ile 8 bin dönümlük yerleşkesinde bilimsel ve akademik yeterliliği ön planda tutarak gelişmeye ve büyümeye devam etmektedir" dedi.

İki yıl içinde öğrenciye yönelik düzenlemeler ve yenilikler getirildiğini aktaran Kocacık,"2011-2012 eğitim ve öğretim yılında yaklaşık 150 öğrencimize vakıf kanalıyla burs verilirken, 2012-2014 eğitim ve öğretim yıllarında bu sayı 250'ye çıkarıldı. Sınıf geçmede ölçü alınan 1.8 not ortalaması uygulaması kaldırıldı. Özel bir kuruluşla yapılan anlaşmayla her yıl 10 bine yakın öğrencimizin ücretsiz olarak sinemaya gitmesi sağlandı. Ulaşım sorunu konusunda yeni düzenlemeler yapılmış olup, Halk Otobüsleri Kooperatifi ile çözüme yönelik görüşmeler yapıldı. Bu görüşmeler sonucunda ulaşımda ciddi rahatlama sağlandı. Katılımcı yönetim anlayışımızın bir uygulaması olarak öğrencilerle ilgili bazı konuların görüşüldüğü senato toplantılarına öğrenci konseyi başkanının katılımı sağlandı" şeklinde konuştu.

Rektör Kocacık, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CÜ Rektörü Kocacık, Üniversitenin Raporunu Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement