Çubuk Şehir Stadı'nın Sorunu Çözülüyor - Son Dakika
Yerel

Çubuk Şehir Stadı'nın Sorunu Çözülüyor

Çubuk Şehir Stadı\'nın Sorunu Çözülüyor

Ankara’nın Çubuk ilçesinde uzun süredir devam eden Çubuk Şehir Stadı ile ilgili sorunun yapılan uzlaşmayla çözümleneceği bildirildi.

21.04.2014 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Çubuk ilçesinde uzun süredir devam eden Çubuk Şehir Stadı ile ilgili sorunun yapılan uzlaşmayla çözümleneceği bildirildi.

Çubuk Şehir Stadı ile ilgili uzun zamandır devam eden sorunun çözümlenmesi için Çubuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde toplantı düzenlendi.

Toplantıya Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Baki Demirbaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Burhan Başoğlu ve diğer ilgililer katıldı.

Çubuk için stadın önemli olduğunu vurgulayan Acehan  şunları söyledi:

"Daha önceki yönetimle yapılan sözleşme gereği üzerimize kalan bir borç var. Biz bunu yapacağımız uzlaşma gereğince ileriye dönük vadeler şeklinde yükleneceğiz. Biz belediye olarak üzerimize düşen mükellefiyeti yerine getireceğiz. Bizim amacımız bağcıyı dövmek değildir, amacımız üzüm yemektir. Bizim tek amacımız ilçemize güzel bir eser bırakmaktır. Gençlerimizin çocuklarımızın ve tüm halkımızın spor yapabileceği güzel bir spor kompleksini ilçemize kazandırmak için elimizi taşın altına koymaya hazırız. Bu konuda ki iyi niyetiniz ve yaklaşımlarınızdan dolayı ben bir kere daha ilçemiz adına sizlere teşekkür ediyorum" dedi.

Gençlerin enerjilerini harcayacak sportif faaliyetler yapamadığından dolayı boşluk içerisinde olduğuna dikkat çeken Başkan Acehan, Çubuk Şehir Stadı'nın onarımından ziyade komple yeniden yapılması gerektiğini kaydederek, "Orasının belediyenin olup olmaması önemli değil, önemli olan orasının Çubuklu gençlerin olmasıdır. Bizim tek istediğimiz o sahaların yeniden düzenlenerek, komple yeniden ele alınarak ilçemize, gençlerimize kazandırmak ve oradaki faaliyetin hızlı bir şekilde başlamasıdır"

Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin ise stattan hizmet alan bir kesim olduğunu ve bu hizmetin aksatılmaması gerektiğini kaydetti.

Kaymakam Şahin şunları söyledi:

"Çubuk'ta ciddi dinamik bir kitle var. Sadece 25 bin öğrencimiz bulunuyor. Gerçekten çok ciddi bir rakam bunlar. Bu insanların spor yapabileceği, kültürel ve sosyal alanlar olabildiğince dar ve bizde bunun geri dönüşlerini okullarda hissediyoruz. Bu nedenle gençlerimizin arasında kötü alışkanlıklar hızla yayılmaktadır. Bizim bu geçlerimizi kurtarabileceğimiz tek alışkanlıklar spor ve spor alanlarıdır. Bu alanları çoğaltmak gerekiyor. Bu benim alacağım, bu benim vereceğim demeden uzlaşmak gerekiyor"

2009 yılından sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü'ne devredilmek istenilen ve belediyenin sözleşmeden dolayı yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle mahkemelik olan Çubuk Şehir Stadı, o günden bu güne kadar gerekli tadilat, tamirat ve yatırımlar yapılmadığı için sportif faaliyetler yapılamıyor - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çubuk Şehir Stadı'nın Sorunu Çözülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement