Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Demir Açıklaması - Son Dakika
Kültür Sanat

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Demir Açıklaması

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, turizmin canlanması için okulların erken kapanarak geç açılmasını önerdi.

20.05.2016 13:58

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, turizmin canlanması için okulların erken kapanarak geç açılmasını önerdi.

Demir, yaptığı yazılı açıklamada, turizm sektöründe yaşanan krizi en az kayıpla atlatmanın arayışı içinde olduklarını kaydederek, "Eğitim öğretim sezonunun, erken tamamlanması, tatil planları yapan yerli turistleri harekete geçirecektir." diye konuştu.

Bu yıl eğitim öğretim döneminin 17 Haziran'da tamamlanacağını anımsatan Demir, sınavların öne çekilerek okulların daha erken kapanması ile tatil planlarının da erken başlayacağını belirtti.

Demir, şunları kaydetti:

"Farklı pazarlara yönelmemizin yanı sıra ortaya koyacağımız kampanyalar ile iç pazarda hareket sağlamayı hedefliyoruz. Bunun için de eğitim öğretim sezonunun erken tamamlanması, tatil planları yapan iç pazardaki turisti harekete geçirecektir. Okulların erken kapanıp geç açılması taleplerimizden biri. Şayet bu talebimiz kabul görür ise iç pazarda bir hareketlilik yaşayacağımız kesin. Bu bağlamda turizm sektörünün içinde bulunduğu krizden kurtulması için taşın altına elini koyan hükumetimizin bu isteğimizi de dikkate almasını temenni ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Demir Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement