Cüneyt Tanman Kararının Sebepleri Arasında Arda Turan Krizi de Var - Son Dakika
Spor

Cüneyt Tanman Kararının Sebepleri Arasında Arda Turan Krizi de Var

Cüneyt Tanman Kararının Sebepleri Arasında Arda Turan Krizi de Var

Galatasaray'da Başkan Özbek, Cüneyt Tanman'ın yetkilerini kısıtlarken bu kararın alınmasında Arda Turan manevrası da etkili oldu.

25.07.2015 10:15  Güncelleme: 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray'da Başkan Dursun Özbek, birlikte yola çıktığı efsane kaptan Cüneyt Tanman'ın yetkilerini kısıtlama kararı aldı. Kampa kardeşi Mehmet Özbek'i yolladı. Transfer görüşmelerinde direkt devreye girdi ve ortaya şöyle bir tablo çıktı:

Taraftarın, transferleri yaptırmadığı gerekçesiyle cephe aldığı Cüneyt Tanman pasifize edildi. Bu yapılan hamle sonrası taraftar arasında "Nihayet büyük transferler art arda patlayacak" yorumları yapılmaya başlandı. Halbuki mesele hiç de dışardan görüldüğü gibi değil. İşte ilk defa okuyacağınız detaylarıyla krizin gerçek yüzü:

1- SADECE AKCAN'I ALABİLDİ

Cüneyt Tanman altyapıyı düzenlemesi ve Porto örneğini hayata geçirmesi için görevlendirildi. Tanman bu konuda rapor hazırlıyordu. Ancak kurmak istediği sistem için gerekli olan işe alımları yaptıramadı. Sadece Ahmet Akcan'ı getirdi onun da geleceğinden endişeli.

2- AYNI YÖNDE KONUŞTU

Transferde ağır davranmasını yönetim kurulu masasında başkan bizzat istedi. Hamza Hoca "Benim takımımda zaten yıldızlar var. Bu takım iki kupa aldı" deyince Tanman da bu doğrultuda konuştu. Bu sırada Fenerbahçe transferleri arka arkaya patlatınca taraftarın tepki gösterdiği isim Tanman oldu.

3- PODOLSKİ BİLE OLMAYABİLİRDİ

Örneğin Podolski bile yapılması planlanan bir transfer değildi! Hamza Hoca, Amrabat'ı sol kanata monte edecekti. Ne var ki oyuncunun kiralık oynarken Malaga'ya imza attığı ortaya çıktı. Opsiyon da zaten İspanyol kulübündeydi. Aynı dönemde taraftarın baskısı artınca Tanman transferi bitirdi. Yani imkân verildiğinde o da gereğini yaptı.

4- TERS KÖŞE OLDU

Arda Turan'ın kiralanması konusunda kulübün duruşu "Bize uymaz" şeklindeydi. Tanman, kulübün 'politikası' doğrultusunda konuşurken yine ters köşe oldu. Çünkü Dursun Özbek menajer Ahmet Bulut ile konuşmuş ve "Arda'ya kapımız açık" demişti.

5- "HERKES GÖRECEK"

Galatasaray'da bir yönetici aynen şunları söylüyor: "Elinde 20 milyon Euro'luk bütçe vardı da Cüneyt Tanman mı transfer yapmadı? Bundan sonra transferleri kimin yaptırıp yaptırmadığını herkes görecektir."

6- TRANSFERE İZİN VERMEDİLER

Aslında Cüneyt Tanman'ın yapmak üzere olduğu transferler vardı. Bunların tümü Hamza Hoca'nın istediği ve beklediği transferlerdi. Fakat yönetim kurulu fren yaptırınca bu transferler olmadı. Hamza Hoca'nın da morali bozuldu.

7- KENDİSİ BİLGİLENDİRİLMEDİ

İbrahimovic transferiyle ilgili Cüneyt Tanman'a hiçbir bilgi verilmedi. Hamza Hoca'nın fikri alınmadı. Ancak PSG ve futbolcunun menajeri ile temaslar hep oldu. Galatasaray Huntelaar için "Fiyat düşerse alırız. Çünkü bizim Finansal Fair Play sıkıntımız var" diyerek Schalke'ye mesaj gönderirken, İbrahimovic için kesenin ağzını açmayı göze aldı. Ancak bu transferin de oldukça zorlu bir süreç içerdiğini belirtelim.

(Bugün)

Son Dakika Spor Cüneyt Tanman Kararının Sebepleri Arasında Arda Turan Krizi de Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • ottoman: ardanın anca posasını alır gs 7 7 Yanıtla
  • Kml: BİZ VAN PERSİE Yİ NANİYİ FERNANDAO YU KJEARİ ALDİK SİZ KİMİ ALDİNİZ MU HAHAHHAHAHAAAHAAHHAHAHAAGA 5 9 Yanıtla
  • Kml: YAA GS KONUSURRR FENERBAHCE ALİRR... 6 7 Yanıtla
  • aslan: seneye hamza hocada gider bu kulüpte efendi insanı barındırmıyorlar yazık... 12 1 Yanıtla
  • Sk: Yine bir vefasızlık örneği yine 6S 8 3 Yanıtla
  • pazarturk: parami var. ne transferi 8 2 Yanıtla
  • Kml: Kiskananlar catlasin TRANSFERİN BOMBALAFİ FENERBAHCE DE... 5 5 Yanıtla
  • Golden Ratio - FİBONACCİ: Para yok para..Meteliğe kurşun atıyoruz..Açlıktan nefesimiz kokuyor.. 5 3 Yanıtla
  • Niko: Bir zamanlar rustude gitmisti oralara :D))) oynayamadan geldi 4 4 Yanıtla
  • Gerçek Galatasaray'lı : Bu Başkan'dan Gs'ye bi fayda gelmez. zaten Başkanlığı çok uzun sürmez sezon ortasında kaçıp gider. içi boş Başkan 7 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement