Dağıtım Şirketleri Motorinde 4 Kuruş Daha İndirime Gitmezse, Tavan Fiyat Kararı Alınabilir - Son Dakika
Son Dakika Logo

Dağıtım Şirketleri Motorinde 4 Kuruş Daha İndirime Gitmezse, Tavan Fiyat Kararı Alınabilir

24.06.2014 14:02

Akaryakıt dağıtım şirketleri tarafından motorin fiyatlarında 4 kuruş civarında daha indirime gidilmezse, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK), Perşembe günü yapılacak Kurul toplantısında tavan fiyat kararı alması bekleniyor.

Akaryakıt dağıtım şirketleri tarafından motorin fiyatlarında 4 kuruş civarında daha indirime gidilmezse, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK), Perşembe günü yapılacak Kurul toplantısında tavan fiyat kararı alması bekleniyor.

EPDK'dan edinilen bilgiye göre EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz akaryakıt dağıtım şirket yöneticileri ile bir araya geldi. EPDK'da yapılan ve 2 saat süren toplantıya petrol piyasasında faaliyette bulunan PETDER, ADER ve AKEDER'e üye şirketlerin yöneticileri katıldı.

EPDK Başkanı Yılmaz, akaryakıt sektörünün sürdürülebilir bir yapıya kavuşması gerektiğini vurgulayarak, bu yöndeki izlemelerin ve denetimlerin titizlikle sürdüğünü bildirdi.

Yılmaz, dağıtım şirketlerinin bayi anlaşmalarını gözden geçirmeleri gerektiğini belirterek, dağıtım şirketlerince bayi transferlerinde oluşan yüksek bedellerin piyasaya zarar verdiğine dikkat çekti. Başkan Yılmaz, transferler için ödenen bu yüksek bedellerin nihai noktada tüketiciye yansıtılmasını kabul edemeyeceklerini ifade etti.

-"DÜN YAPILAN İNDİRİMLER YETERLİ DEĞİL"-

Yılmaz, dün yapılan indirimleri yeterli bulmadıklarını ifade ederek, dağıtım şirketlerinden anlayış beklediklerini, aksi halde 5015 sayılı kanunun EPDK'ya verdiği yetkiyi kullanarak tekrar tavan fiyat uygulamasına gidilebileceği ikazını yaptı.

EPDK'dan edinilen bilgiye göre, dağıtım şirketleri tarafından motorin fiyatlarında 4 kuruş civarında daha indirime gidilmezse, EPDK Perşembe günü yapılacak Kurul toplantısında tavan fiyat kararı alabilir.

Bilindiği gibi, EPDK tarafından daha önce iki ay süreyle iki kez tavan fiyat uygulamasına gidilmiş, benzin ve motorinde dağıtıcı ve bayiye yönelik kar marjını belirleyerek akaryakıt satış fiyatlarını kendi ilan etmişti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Dağıtım Şirketleri Motorinde 4 Kuruş Daha İndirime Gitmezse, Tavan Fiyat Kararı Alınabilir - Son Dakika


Advertisement