Ağaçlarına Su Dolu Pet Şişe Astı - Son Dakika
Güncel

Ağaçlarına Su Dolu Pet Şişe Astı

Ağaçlarına Su Dolu Pet Şişe Astı

Tokat'ta çiftçi 52 yaşındaki Ahmet Coşar, bahçede bulunan kiraz ağaçlarından daha fazla verim alabilmek için dallarına su dolu pet şişe astı.

24.03.2015 15:10  Güncelleme: 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ta çiftçi 52 yaşındaki Ahmet Coşar, bahçede bulunan kiraz ağaçlarından daha fazla verim alabilmek için dallarına su dolu pet şişe astı.

Tokat'ta yaşayan evli ve 3 çocuk babası Ahmet Coşar, Turhal yolu üzerinde bulunan bahçede yer alan 100 kiraz ağacının bakımı için farklı bir yöntem uyguladı. Coşar, bazı kiraz ağaçlarından daha fazla verim alabilmek için dallarına 1 ile 5 litre arasında değişen su dolu pet şişe astı. Ağacın gövde kısmının daha fazla hava ve güneş alacağını düşünen Coşar, bu yöntemle daha fazla verim almayı planlıyor.

"ÇOK VERİMLİ OLUYOR"

Coşar, bu yöntemin geçtiğimiz yıl denemesini yaptığını belirterek, "Bunun faydasını görünce bu sene çoğalttım. Bu kiraz ağaçları gidebildiği kadar yüksek gidiyor. Bunların çok yüksek kalmaması için bu dalları böyle yatırıyorum. Yatırdığım zaman bu ağacın gövde kısmı tamamen havasını ve güneşini alıyor ve ağacın meyve verim oranı daha fazlalaşıyor. Çünkü güneş görmeyen yerden hava almayan yerden ağaç meyve hazırlamıyor. Böyle açıldığı zaman daha çok verim, daha çok dal oluyor. Ağacın ne kadar fazla dalı olursa o kadar meyve yapar. Çok dikmekle çok meyve alınmıyor. Önemli olan diktiğin ağaçtan ne kadar çok verim alıyorsun, onun hesabını yapacaksın. Biz o yüzden böyle bir sistem düzenledik" dedi.

Coşar, ayrıca dalların kalınlığına göre pet şişe astığını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ağaçlarına Su Dolu Pet Şişe Astı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement