Damızlık Belgesi Verilecek Kısrak ve Aygırlara Yaş Sınırı - Son Dakika
Ekonomi

Damızlık Belgesi Verilecek Kısrak ve Aygırlara Yaş Sınırı

Safkan Arap ve İngiliz atları arasında damızlık belgesi verilecek kısraklar 14 yaşından, aygırlar 12 yaşından büyük olamayacak.

05.03.2015 12:02  Güncelleme: 12:05

Safkan Arap ve İngiliz atları arasında damızlık belgesi verilecek kısraklar 14 yaşından, aygırlar 12 yaşından büyük olamayacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, "Safkan Arap ve İngiliz Atlarının Soy Kütüğü, Kayıtları, İthalat ve İhracatı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği", Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Safkan Arap ve İngiliz atlarının soy kütüğü kayıtlarının tutulması, pedigri (kimlik belgesi) ve damızlık belgelerinin verilmesi, tescili, tohumlama izni ve ilgili işlemleri, Uluslararası Soy Kütüğü Kitabının hazırlanması ile ithal edilecek safkan Arap ve İngiliz atlarına ilişkin usul ve esaslar yeniden düzenlendi.

Buna göre, damızlık belgesi alacak kısraklar 14 yaşından, aygırlar 12 yaşından büyük olamayacak. İthal edilecek at namzet aygır ise 8 yaşından, denenmiş aygır ise 12 yaşından, kısrak ise 13 yaşından büyük olmayacak. İthal edilecek atın yaşı, gün ve aya bakılmaksızın, doğduğu yıldan hesaplanacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Damızlık Belgesi Verilecek Kısrak ve Aygırlara Yaş Sınırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement