Darıca'da Hayırsever Vatandaştan Okula Yardım Eli - Son Dakika
Güncel

Darıca'da Hayırsever Vatandaştan Okula Yardım Eli

Darıca'da hayırsever bir vatandaşın bağışıyla, zihinsel engellilerin eğitim gördüğü okulda tefriş edilen sınıflar törenle hizmete girdi.

08.04.2016 17:39

Darıca'da hayırsever bir vatandaşın bağışıyla, zihinsel engellilerin eğitim gördüğü okulda tefriş edilen sınıflar törenle hizmete girdi.

Feray Başağa, Darıca Yaşlılarla Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğine başvurarak vefat eden annesi Behise Ersoy Tuzkar adına bir okulda eğitilebilir ve öğretilebilir engelli öğrencilerin eğitim gördüğü sınıfı yeniden teşrif etmek istediğini iletti.

Dernek Başkanı Kudret Sekban ve yönetim kurulu üyeleri hafif düzeyde zihinsel öğrencilerin eğitim gördüğü Darıca Osmangazi Mahallesi Zeki Gezer Ortaokulunda 2. sınıfın yeniden düzenlenmesi için çalışma başlattı.

Hayırsever vatandaş, 10 yaş grubu 22 öğrencinin eğitim gördüğü 2 sınıfın oyun ve oturma gruplarını yeniledi, ders için gerekli eşya ve taçhizatları temin etti.

İlçe Kaymakamı Ömer Karaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Öztosun, dernek başkanı kudret Sekban ve Feraye Başağa ile yakınlarının katıldığı törenle, yeniden tefriş edilen sınıfların açılışı yapıldı.

Törende Başağa ve Sekban'a katkılarından dolayı teşekkür plaket verildi. Öğrencilerin saz eşliğinde söyledikleri türküler beğeni toplarken engelli öğrenciler de oyun sergiledi.

Darıca Bir Umut Engelliler Dernek Başkanı Melek Arıkan da bir öğrenciye tekerlekli sandalye hediye etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Darıca'da Hayırsever Vatandaştan Okula Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement