Define Avcıları, Tarihi Mezarlığı Tahrip Etti - Son Dakika
Güncel

Define Avcıları, Tarihi Mezarlığı Tahrip Etti

Ağrı Dağı eteklerinde bulunan Akkoyunlular dönemine ait tarihi mezarlık, define avcılarının hedefi oldu.

07.11.2014 15:41  Güncelleme: 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı Dağı eteklerindeki 800 yıllık tarihi mezarlığın define avcıları ve hayvanlar tarafından tahrip edildiği belirtildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescillenen tarihi mezarlık, define avcıları ve hayvanlarını bölgede otlatan bilinçsiz kişilerin adeta hedefi haline geldi.

Iğdır Kültür ve Turizm Müdürü Osman Engindeniz, tahrip edilen ve üzerinde çeşitli figürler bulunan kaçbaşı taşların söküldüğü tarihi mezarlığın korunması için çalışma başlattıklarını belirtti.

Mezarlığın etrafına tel örgü çekeceklerini ve mezarlıkta bir bekçi görevlendireceklerini vurgulayan Engindeniz, sit alanı olan mezarlığı korumak gerektiğini söyledi.

Engindeniz, alanda çok fazla mezar taşı bulunduğunu ve bu taşların tarihi eser niteliğinde olduğunu bildirerek, "Burada çok sayıda koçbaşı taş vardı ama insanlar bu taşları süs eşyası amacıyla söküp götürmüş. Şu an büyük bir tahribat söz konusu. Define avcılarının ve hayvanların tahribata uğrattığı bölgeyi korumak için elimizden gelen gayreti gösterip burayı turizme kazandıracağız" dedi. - Iğdır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Define Avcıları, Tarihi Mezarlığı Tahrip Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement