Defne Sarısoy, Görme Engelliler İçin Kitap Seslendirdi - Son Dakika
Yerel

Defne Sarısoy, Görme Engelliler İçin Kitap Seslendirdi

Başarılı sunucu, programcı ve iletişim uzmanı Defne Sarısoy, görme engelliler için Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda gönüllü olarak kitap okudu.

27.03.2015 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başarılı sunucu, programcı ve iletişim uzmanı Defne Sarısoy, görme engelliler için Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nda gönüllü olarak kitap okudu. Sarısoy, " Ertuğrul Özkök'ün Engelliler Sarayı ile ilgili yazısını okuyunca 'Sesli Kitap Okuma' programına katılmaya karar verdiğini söyledi.

Bağcılar Belediyesi tarafından hizmete sunulan Avrupa'da bile az sayıda benzeri bulunan Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nda engelli ve engelli yakınlarına yönelik kurslar ve eğitim programları düzenleniyor. Bu programlardan birisine gönüllü olarak katılan başarılı sunucu, programcı ve iletişim uzmanı Defne Sarısoy, görme engelliler için Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nda gönüllü olarak kitap okudu.

Engelliler Sarayı'ndaki programda yoğun ilgi gören Defne Sarısoy, kendisini dikkatle dinleyen kursiyerlere kitap okudu. Sarısoy, ayrıca Engelliler Sarayı'ndaki öğrencilerle 'iletişim' konulu bir söyleşide bulundu.

Sarısoy, sohbet sırasında Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök'ün, 15 gün önce Türkiye Beyazay Derneği İstanbul Şubesi'nin programı için Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nda yapılan toplantıya katıldığını hatırlattı. Ertuğrul Özkök'ün televizyon programlarında ve köşe yazısında Engelliler Sarayı'nı anlattığını ifade eden Sarısoy, şöyle konuştu: "Ertuğrul Özkök, yazısında, 'Sesli Kitap Okuma Faaliyeti'nden bahsetmişti. Demek ki, kitap okuyacak birilerine ihtiyaç var. Bu zaten benim işim. Niçin yapmayayım?' diye düşündüm. Hiç düşünmeden telefona sarıldım. Çünkü 'sesli kitap okumak' benim çok kolay yapabileceğim bir şeydi. Bu yüzden Bağcılar Engelliler Sarayı'na geldim."

Bir kitaba ses vermenin olağanüstü güzel ve heyecanlı olduğunu ifade eden Sarısoy, seminerlerinde dinleyicilerine güzel konuşma alıştırmaları yapmalarını ve sesli kitap okumalarını tavsiye ettiğini kaydetti. Sarısöy, "Ancak, buradaki amaç, görme engelinden dolayı kitap okuyamayan, o duygulanmayı yaşayamayanlara kitap okuma hissi verebilmek. Dolayısıyla bu beni heyecanlandırdı. Acaba iyi tonlayabiliyor muyum, etkileyici hissi verebiliyor muyum? Acemiliği attıktan sonra yavaş yavaş alışacağım sanırım" dedi.

Sarısöy, görme engelinden dolayı okuyamayanlara sesiyle ulaşabilmenin mutluluk verici olduğunu sözlerine ekledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Defne Sarısoy, Görme Engelliler İçin Kitap Seslendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement