Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki Olaylar

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde (DKC) polis ile yerel gençlik liderlerinin tutuklanmasını protesto etmek isteyen yüzlerce gösterici arasında çatışma çıktı.

11.11.2015 13:13

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde (DKC) polis ile yerel gençlik liderlerinin tutuklanmasını protesto etmek isteyen yüzlerce gösterici arasında çatışma çıktı.

Kinşasa'da yayın yapan BM radyosu Okapi'nin haberine göre, ülkenin doğusundaki maden şehri Lubumbashi'de yerel gençlik liderlerin tutuklanmasını protesto etmek isteyen göstericiler ile polis arasında çıkan çatışmada Kongo Ulusal Federal Birliği (UNAFEC) mensubu birçok genç yaralandı.

Öfkeye kapılan UNAFEC mensubu genç eylemcilerin, Kenya beldesindeki Luvwa polis merkezini bastığı, binaya zarar vererek birçok malzemeye el koyduğu belirtilen haberde, polislerin göstericileri dağıtmak için biber gazı ve gerçek mermi kullandığı ifade edildi. Olaylar nedeniyle bölgedeki tüm ticari faaliyetlerin durduğu kaydedildi.

Muhalefetin Devlet Başkanı Joseph Kabila'nın yeniden iktidara gelmek için anayasa değişikliği planlamakla suçladığı DKC'de siyasi gerginlik sürüyor.

Devlet Başkanı Kabila pazartesi günü yaptığı açıklamada, seçimlerin tarihi, finansmanı ve güvenliğiyle ilgili uzlaşma sağlanması amacıyla en yakın zamanda siyasi diyalog başlatılacağını söylemişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement