Demokratik Kongo'da Yeni Hükümet Kuruldu - Son Dakika
Güncel

Demokratik Kongo'da Yeni Hükümet Kuruldu

Demokratik Kongo\'da Yeni Hükümet Kuruldu

Devlet Başkanı Kabila'nın açıkladığı yeni ulusal birlik hükümetinde muhalefetten 7 kişi yer aldı.

08.12.2014 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde Devlet Başkanı Joseph Kabila, muhalefetten 7 kişinin bulunduğu yeni ulusal birlik hükümetinin kurulduğunu açıkladı.

Kabila, Başbakan Matata Ponyo'nun, muhalefetle bir yılı aşkın süredir devam eden görüşmeler sonucunda kurulan, 47 kişiden oluşan yeni kabinenin başında kalmaya devam edeceğini belirtti.

Ulusal birlik hükümetinde, muhalefetteki Kongo Kurtuluş Hareketi (MLC) partisinden Thomas Luhaka ile Germain Kambinga Başbakan Yardımcısı olarak görevlendirildi. Luhaka iletişim bakanı, Germain ise çalışma bakanı oldu.

Muhalefetteki Değişim İçin Güçler Birliği (UFC) Genel Sekreteri Michel Bongongo da hükümette yer aldı.

Bongongo, 2001 yılından bu yana görev yapan Devlet Başkanı Kabila'nın 2016'daki cumhurbaşkanlığı seçiminde tekrar aday olmasını sağlayacak yeni bir anayasa değişikliğine gidilmesine karşı çıkmıştı.

Ülkede 2011'de düzenlenen genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra yaşanan istikrarsızlık sonucu hükümet muhalefet ile uzlaşmaya karar vermişti. Müzakereler bir yılı aşkın süredir devam ediyordu.

Kabila'nın görev süresinin uzamasına ilişkin anayasada değişiklik planları ülkede aylardır tartışma konusuydu. - Kinshasa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Demokratik Kongo'da Yeni Hükümet Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement