Demre'de Kadına Karşı Şiddet Protesto Edildi - Son Dakika
Yerel

Demre'de Kadına Karşı Şiddet Protesto Edildi

Demre'de boğazı kesilerek öldürülen Kadriye Karacan'ın komşuları ve bir grup Demreli vatandaş, kadına yönelik şiddeti protesto etmek için toplandı.

07.02.2015 10:11

Demre ilçesinde kadına yönelik şiddete karşı tepkisini göstermek isteyen yaklaşık 60 kişilik grup, geçen yıl kasım ayında boğazı kesilerek öldürülen Kadriye Karacan'ın anısına eylem düzenledi.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde taşıdıkları dövizlerle kadına yönelik şiddeti kınadı. Grup adına konuşan Şahin Okay, yaşanan kötü olayın Demre'ye yakışmadığını söyledi. Okay, "Güzel ilçemizde kötü insanları barındırmayalım Demre'ye sahip çıkalım" dedi.

Öldürülen Kadriye Karacan'ın eşi Muzaffer Karacan da olayın kişisel olmaktan çıkıp Demre'nin sorunu haline geldiğine işaret etti. Demre'de bu zamana kadar böyle olaylar yaşanmadığını anlatan Karacan, "Ben 37 senedir burada yaşıyorum. Bizim ilçemiz tertemizdi, eskiden hiç kötü olaylar olmazdı. Bundan sonra da olmaması için elimizden geleni yapalım istiyorum. Ben yandım başkaları yanmasın" diye konuştu.

Demre'de 26 Kasım 2014'te kapısının zorlanarak evlerine girildiği iddiasıyla Muzaffer (56) ve Kadriye Karacan (49) çifti, İlçe Emniyet Müdürlüğüne müracaat etmiş, polisin incelemesinin ardından eşini evde bırakıp dışarı çıkan Muzaffer Karacan, döndüğünde eşini yerde hareketsiz yatarken bulmuştu.

Eve gelen 12 Acil Servis ve polis ekipleri, Kadriye Karacan'ın hayatını kaybettiğini belirlemişti. Karacan'ın boğazında kesik, başında darp izi olduğu tespit edilmişti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Demre'de Kadına Karşı Şiddet Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement