Dereli İlçesi Ekonomik Kurtuluşunu Yayla Turizminde Görüyor - Son Dakika
Yerel

Dereli İlçesi Ekonomik Kurtuluşunu Yayla Turizminde Görüyor

Dereli İlçesi Ekonomik Kurtuluşunu Yayla Turizminde Görüyor

Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, Dereli'nin ekonomik kurtuluşunun turizm olduğunu belirterek yöre turizmini geliştirmek için canla başla çalıştıklarını söyledi.

16.07.2014 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, Dereli'nin ekonomik kurtuluşunun turizm olduğunu belirterek yöre turizmini geliştirmek için canla başla çalıştıklarını söyledi.

Şenlikoğlu, belediye binasında düzenlediği basın toplantısında, ilçe sınırları içerisinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm merkezi ilan Kulakkaya, Kümbet ve Bektaş başta olmak üzere onlarca yaylanın bulunduğunu belirtti.

Bölgenin "Yaylalar Diyarı" olarak adlandırıldığını dile getiren Şenlikoğlu, şunları kaydetti:

"İlçemiz sanayi bakımından gelişme gösterememiş bir bölge. Buna bağlı olarak ekonomimiz gelişemediği için Dereli çok fazla göç vermiş ve vermeye de devam ediyor. Belediye olarak ilçenin ekonomik kurtuluşunu turizmde görüyoruz. Çünkü yaylalarımız turizm için önemli potansiyellere sahip. Tanıtım açığını en fazla 1-2 yıl içerisinde kapatmayı planlıyoruz. Altyapı eksikleri de hızla gideriliyor. Birkaç yıla kadar da tüm hazırlıklarımızı bitirip, bölgeye turist akını bekliyoruz. Böylelikle ekonomimiz gelişecek ve terse göç başlayacaktır."

Şenlikoğlu, Kümbet Yaylası'nda 1-3 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 26. Uluslararası Dereli Kümbet Kültür ve Sanat Festivali hazırlıklarının da tamamlandığını vurgulayarak, "Kümbet Kültür ve Sanat Festivali'nin yöre yaylalarının tanıtımı için önemli bir görevi üstleniyor, onun için de festivale büyük önem veriyoruz" dedi. - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dereli İlçesi Ekonomik Kurtuluşunu Yayla Turizminde Görüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement