Dershanelerin Alternatifi Kurslar Eğitime Başladı - Son Dakika
Yerel

Dershanelerin Alternatifi Kurslar Eğitime Başladı

Dershanelerin Alternatifi Kurslar Eğitime Başladı

Adıyaman’da dershanelere alternatif olarak açılan kurslara katılan öğrenciler ders başı yaptı.

08.10.2015 16:00

Adıyaman'da dershanelere alternatif olarak açılan kurslara katılan öğrenciler ders başı yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları yönergesi kapsamında Adıyaman'da açılan kurslara rekor seviyede başvuru yapıldı.

Halk eğitim Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslara bin 350 öğrenci başvurdu. Daha önceden bilgi evi olarak kullanılan ve Adıyaman Belediyesi'ne ait olan 3 adet binada bin 350 öğrenci, 48 öğretmen gözetiminde ders başı yaptı.

Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aziz Özbilgiç, 6 Ekim tarihinden itibaren dershane deneyimi olan 48 öğretmen, bin 350 öğrenci ile eğitim ve öğretime başladıklarını söyledi.

Aziz Özbilgiç, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları yönergesi kapsamında öğrencilerimizle 6 Ekim itibariyle derslere başladık. Belediye'ye ait 3 adet bilgi evinde kurslar başladı. Rekor seviyede öğrenci başvurusu oldu. Yaklaşık bin 350 öğrenci kayıt yaptırdı. Hiçbir öğrencimizden ücret alınmadı ve eğitim ücretsizdir. 48 öğretmenimiz açtığımız bu kursta görevlendirildi.Çok iyi bir talep var. Veliler ve öğrencilerimizden iyi izlenimler alıyoruz. Devam takip konusuna çok dikkat ediyoruz. Önümüzdeki hafta seviye tespit sınavı yapacağız. Seviye tespit sınavından sonra seviye sınıfları oluşturacağız. Eğitimin kalitesini arttırmak adına elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Öğrencilerimiz gelecekten umutlular. Öğretmenlerimizi dershane deneyimi olan arkadaşlardan seçtik" diye konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dershanelerin Alternatifi Kurslar Eğitime Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement