Dev Çorba Çeşmesinden Limonata Serinliği - Son Dakika
Yerel

Dev Çorba Çeşmesinden Limonata Serinliği

Dev Çorba Çeşmesinden Limonata Serinliği

Sultangazi Belediyesi, dev çorba çeşmesinden iftardan sonra limonata dağıtımı gerçekleştiriyor.

07.07.2014 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sultangazi Belediyesi, dev çorba çeşmesinden iftardan sonra limonata dağıtımı gerçekleştiriyor. 6 bin kişiye sıcak çorba dağıtılan dev çorba çeşmesinden teravih namazı sonrasında akan limonatalar ile Sultangazililer serinliyor.

Sultangazi Belediyesi Ramazan ayının coşkusunu ilçe halkı ile birlikte paylaşıyor. Çeşitli Ramazan etkinlikleri düzenleyen Sultangazi Belediyesi, Atatürk Bulvarı'na kurduğu 3 ton ağırlığında ve 5 metre yüksekliğinde devasa çorba çeşmesi ilgi odağı oldu.

TÜRKİYE'YE MODEL OLDU

2010 yılında ilk olarak Sultangazi Belediyesi'nin hayata geçirdiği çorba çeşmeleri, Sultangazi'nin vazgeçilmez sembolü haline gelerek kısa sürede ülke geneline yayıldı. Sultangazi Belediyesi, bu yıl da Ramazan ayında evine yetişemeyenler ve yolda kalanlar için dev çorba çeşmesi kurdu. Günde 6 bin kişiye sıcak çorba ikram edilen çorba çeşmesi teravih namazından sonra ise limonata çeşmesine dönüştürüldü. Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz ve Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay çorba çeşmesinde incelemelerde bulunarak, halka soğuk limonata dağıttı.

"RAMAZAN MANEVİYATINI BİRLİKTE PAYLAŞIYORUZ"

Başkan Altunay, etkinlik çadırına gösterilen ilginin her geçen gün arttığını söyledi. Her akşam birbirinden farklı etkinliklerle Sultangazilileri ağırlamaktan memnun olduklarını belirten Başkan Altunay, "İstanbul'un değişik ilçelerinden Sultangazimize gelenlerle birlikte Ramazan ayının maneviyatını birlik ve beraberlik içinde paylaşıyoruz" dedi.

Ayrıca etkinlik alanı ve sokak iftarlarıyla da Ramazanın manevi ikliminin paylaşıldığına dikkat çeken Başkan Altunay, "Ramazanın bolluk ve bereketi gönül sofralarımızda yerini buluyor. İftarlar ile komşuluk ilişkilerimiz gelişirken; bir arada yaşamanın önemini anlıyoruz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dev Çorba Çeşmesinden Limonata Serinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement