Dicle'de Türk Sanat Müziği Ziyafeti - Son Dakika
Kültür Sanat

Dicle'de Türk Sanat Müziği Ziyafeti

Dicle\'de Türk Sanat Müziği Ziyafeti

Dicle Üniversitesi Türk Sanat Müziği Kulübü tarafından hazırlanan "İki Solistten Şarkılar-2" adlı konser, kongre merkezinde geniş bir katılımla gerçekleşti.

26.03.2015 23:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Üniversitesi Türk Sanat Müziği Kulübü tarafından hazırlanan "İki Solistten Şarkılar-2" adlı konser, kongre merkezinde geniş bir katılımla gerçekleşti. Konsere Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Yücel, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Türk Sanat Müziğinin en önemli eserlerini seslendiren Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü 3.sınıf öğrencileri Bewar Tekbaş ve Elçin Sezer, izleyenlerden tam not aldı.

Öğretim Görevlisi Kamer Pamukçunun ve saz ekibinin eşliğinde Karcığar şarkılar kategorisinde, "O Ahu Bakışlara Bir Anda Kandı Gönül", "Mest Oldu Gönül Gözlerini Gördüğüm Akşam", "Kara Bulutları Kaldır Aradan" adlı eserlerinde bulunduğu Türk Sanat Müziğinin 6 eserini Bewar Tekbaş seslendirdi.

Konserin ikinci bölümünde ise solist Elçin Sezer, Muhayyer ve Kürdili Hicazkar Şarkılar seslendirdi. "İltimas Etmeye Yâre Varınız", "Bitmez Tükenmez Bu Dert", "Sen Körfeze Geldiğin Zaman" adlı eserleri okuyan Elçin Sezer, salonda bulunanları mest etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Kültür Sanat Dicle'de Türk Sanat Müziği Ziyafeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement