Din Görevlilerine Dolandırıcılık Semineri - Son Dakika
Güncel

Din Görevlilerine Dolandırıcılık Semineri

Din Görevlilerine Dolandırıcılık Semineri

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından din görevlilerine dolandırıcılık ve hırsızlık vakaları hakkında seminer verildi.

25.02.2015 11:39

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından din görevlilerine dolandırıcılık ve hırsızlık vakaları hakkında seminer verildi.

Sani Konukoğlu Konferans Salonu'ndaki seminere İnegöl Müftüsü Bayram Canbey, imam ve müezzinler ile Kur'an kursu hocaları katıldı. Polis memuru Mustafa Çubuk, bilişim sistemlerinin, kamu kurum ve kuruluşlarının, meslek kuruluşlarının, siyasi parti, vakıf veya derneklerin araç olarak kullanılması suretiyle vatandaşların mağdur edildiğini söyledi. Çubuk, en çok da polis, savcı, hakim, askeri personel gibi unvanların kullanılarak, telefonla aranmak suretiyle,"Sim kartınız kopyalanmış, hesabınız terör örgütünün eline geçmiş" gibi yalanlarla vatandaşların dolandırıldığını anlattı.

Çubuk, "Bu şekilde telefon alan vatandaşlarımız konuşmayı uzatmadan hemen telefonu kapatmalı ve polise veya jandarmaya müracaat etmelidir. Çünkü dolandırıcıların sermayesi dilidir. Konuştuğunuz müddetçe sizi ikna edebilirler. Her ortamda bu konunun dile getirilmesi ve vatandaşlarımızın dikkatli olmaları önem arz etmektedir. Bu konuda polis olarak toplumun her kademesinde bulunanlara çağrımızı yeniliyoruz. Sizi telefonla arayarak, kendisini polis, savcı, hakim, banka görevlisi, sigorta çalışanı olarak tanıtanlara itibar etmeyin. Verdikleri hesaplara para göndermeyin. Bu senaryolar dolandırıcıları tuzağıdır. Bu konuda afiş ATM cihazlarına, bankalara, otobüs duraklarına, hastane gibi halkın yoğun olduğu yerlere afişler asılıyor" dedi.

TAKILARINIZI HIRSIZIN İLK HEDEFİ OLAN YATAK ODASINA SAKLAMAYIN

Din adamlarından dolandırıcılık ve hırsızlık vakalarına karşı halkı bilgilendirmeleri istendi. Seminerin sonunda katılanlara mesken hırsızlığı konusunda hazırlanan 350 adet broşür dağıtıldı. Broşürde, "İlçemizde maddi kayıpla sonuçlanan ev hırsızlıklarının yüzde 1'inin çocuk odasında, yüzde 1'inin mutfakta, yüzde 6'sının oturma odasında, yüzde 16'sının salonda, yüzde 75'inin yatak odasında gerçekleştiğini biliyor muydunuz? Lütfen paranızı, takınızı ve değerli eşyalarınızı sadece yatak odanızda değil, daha güvenli olduğunu düşündüğünüz yerlerde saklayınız" bilgilerine yer verildi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Din Görevlilerine Dolandırıcılık Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement