Diyarbakırspor'un İtirazı Reddedildi Ceza Yağdı - Son Dakika
Spor

Diyarbakırspor'un İtirazı Reddedildi Ceza Yağdı

Diyarbakırspor\'un İtirazı Reddedildi Ceza Yağdı

Diyarbakırspor'un cezalarla ilgili tahkim kuruluna yaptığı tüm itirazlar kurul tarafından reddedildi.

06.03.2015 22:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto 3.lig 2. Grup takımlarından Yeni Diyarbakırspor'un başı cezalardan dolayı dertte. PFDK tarafından geçtiğimiz hafta Yeşil-Kırmızılı ekibe verilen cezalarla ilgili tahkim kuruluna yapılan tüm itirazlar kurul tarafından reddildi.

Öte yandan geçtiğimiz hafta oynanan Dardanelspor karşılaşmasında 6 üzerinde kart gören Diyarbakırspor Kulübüne takım halinde sportmenlik dışı cezası verildi.

Bu karşılaşmada rakibine dirsek atarak oyun dışı kalan Serdar Cansu'ya 3 maç men cezası geldi.

CEZA ÜSTÜNE CEZA

YENİ DİYARBAKIR A.Ş.'nin 01.03.2015 tarihinde oynanan DARDANELSPOR A.Ş. - YENİ DİYARBAKIR A.Ş. Spor Toto 3. Lig 2. grup müsabakasında takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1.600.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, Aynı müsabakada YENİ DİYARBAKIR A.Ş. sporcusu SERDAR CANSU'nun rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle takdiren 3 RESMİ MÜSABAKADAN MEN ve 1.500.- TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, TAHKİM KARARLARI Yeni Diyarbakır A.Ş.'nin, kulüp idarecisi İsmet Yılmaz ile kulüp masörü İsmail Öztürk ile ilgili PFDK'nın 26.02.2015 tarih ve E.2014-2015/800, K.2014-2015/955 sayılı kararına itirazı incelendi.

İtirazın süresinde olduğu, gerekli harcın yatırıldığı görüldü. Tüm dosya kapsamı dikkate alınarak yapılan müzakere neticesinde; - PFDK'ca Yeni Diyarbakır A.Ş. idarecisi İsmet Yılmaz'a rakip takım sporcusuna yönelik hakareti nedeniyle FDT'nin 41/1-b maddesi uyarınca 30 gün hak mahrumiyeti ve 6.500.- TL para cezası verilmesinde subut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, itirazın reddine cezanın onanmasına oybirliği ile; - PFDK'ca Yeni Diyarbakır A.Ş. masörü İsmail Öztürk'e müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle FDT'nin 41/1-c ve 35/4. maddeleri uyarınca 3 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 1.500.-TL para cezası verilmesinde subut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, itirazın reddine cezanın onanmasına oybirliği ile; - Kurulumuzun yaptırımın ertelenmesine ilişkin kararlarında ve FDT'nin 102. maddesinde belirtilen şartları taşımadığı anlaşıldığından Yeni Diyarbakır A.Ş. masörü İsmail Öztürk'ün "yaptırımın ertelenmesi" talebinin reddine oybirliği ile (K.2015/74): karar verilmiştir.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Spor Diyarbakırspor'un İtirazı Reddedildi Ceza Yağdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement