Doğuştan Top Cambazı: Barry Bannan - Son Dakika
Spor

Doğuştan Top Cambazı: Barry Bannan

Doğuştan Top Cambazı: Barry Bannan

Cambaz aslında nitelikli bir odak noktasıdır.

20.03.2015 11:09

Bizi modern zaman efsanelerini fark etmekten alıkoyan şeyin spor medyasının alternatifi olarak gözükmeye meyilli spor erbabı takılan romantik ustalar desem kızar mısınız? Ronaldo’nun altyapıda gol atmak yerine asist yapan arkadaşının hikayesini biliyorsan bence otur düşün. Iskaladığın hikayelerin sorumlusu sen değilsin, sevgilim okur.

Modern efsaneler lüzumsuzca değersiz atfedilir. Çok abartıp padişahlaştırmak, anlamsız nezaketle saygınlaştırmak; en nameli işidir çalakalem ortaya karışık spor erbablarının. Ve iyi yorumcu olmak romantik ustaların marifetidir. Ben çok gerçek bir hikaye sunacağım size; okur ve belki seversiniz diye.

Hikayemizin anlatıcısı bugün 56 yaşında olan eski futbolcu Jimmy Lindsay. Menejerlik kariyeri iyi gitmese de büyük bir futbolcunun çocukluğuna şahit olma şansına erişmiş bir isim.

Glasgow’un doğusunda yaşayan bu çocuk, ölümüne bir Celtic aşığı ve büyüdüğünde açıkladığına göre çocukluk kahramanı ise 3 sene önce kan kanseri olarak bizi üzen Stiliyan Petrov. Cilvesiz normal kader ise bu çocuğa 7 yaşına kadar 4 operasyon geçirme talihsizliği sunuyor. 2 kez böbrek, 1 kez apandisit ve 1 kez de fıtık ameliyatı geçirmesine rağmen hayata tutunmayı biliyor Küçük Barry.

Cliftonville’de Coatdyke Tren İstasyonu’nun oralarda ufak bir çocuk o ve ayağında topla harikalar yaratıyor. Yoldan geçen arabaların klaksonları çocuğa alkış anlamı taşıyor. Otomobiller durup çocuğu izliyor. Bu çocuk bir lokal futbol takımının ilgisini elbette çekecek. Okuldaki öğretmeni en büyük destekçisi.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Doğuştan Top Cambazı: Barry Bannan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement