Down Sendromlu Gençler Boğaziçi Rallisi'nde - Son Dakika
Spor

Down Sendromlu Gençler Boğaziçi Rallisi'nde

İstanbul'da düzenlenen Uluslararası Boğaziçi Rallisi'nde, down sendromlu gençleri sosyal hayata teşvik etmek amacıyla "Mobil Down Cafe" kuruldu.

25.07.2015 13:15

İstanbul'da düzenlenen Uluslararası Boğaziçi Rallisi'nde, down sendromlu gençleri sosyal hayata teşvik etmek amacıyla "Mobil Down Cafe" kuruldu.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ve kadın pilot Simin Bıçakcıoğlu'nun destekleriyle kurulan "Mobil Down Cafe"de hazırlanan yemekleri yarışı izleyenlere servis eden gençler, harçlıklarını çıkarttı.

Yarış öncesi son üç yılın kadın pilotlar birincisi Simin Bıçakcıoğlu'nun servis alanını da ziyaret ederek başarı dileklerini ileten down sendromlu gençler, böylesine büyük çaplı bir yarış organizasyonunda ilk defa bulunduklarını belirtti.

Kadın pilot Bıçakcıoğlu ise "Mobil Down Cafe"yi ilk kez ralliseverlerle buluşturdukları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Downd sendromlu gençlerin ralli atmosferinden duydukları heyecanın görülmeye değer olduğunu vurgulayan Bıçakcıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Arabaları dikkatle incelediler, yarıştan önce servis alanıma gelip başarı dileklerini ilettiler. Benim için de oldukça duygusal bir andı. Hepsi birbirinden özel bu gençlerin sosyal hayatın içine dahil olmaları çok önemli. Bildiğiniz gibi Mobil Down Cafe, down sendromlu gençlere kendilerini özel hissettiriyor ve harçlıklarını kazanmalarına olanak sağlıyor. Boğaziçi Rallisi boyunca çok güzel zaman geçirdik ve çok eğlendik. İstanbullu ralliseverlerin de 'Mobil Down Cafe'ye ilgisi yoğundu. Önümüzdeki dönemlerde umuyorum ki TOSFED ile bu tarz desteklerimiz devam edecek."

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Down Sendromlu Gençler Boğaziçi Rallisi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement