Drogba Tek Basina Fener'i Yakaladi - Son Dakika
Spor

Drogba Tek Basina Fener'i Yakaladi

Drogba Tek Basina Fener\'i Yakaladi

Drogba, Ibrahimovic ve Ronaldo, bu akşam attığı gollerle Şampiyonlar Ligi'nde gelmiş geçmiş en golcü isimler sıralamasını değiştirdiler.

24.10.2013 00:45

Galatasaray'ın yıldız ismi Didier Drogba, Kopenhag ile oynanan maçta rakip fileleri havalandırarak Şampiyonlar Ligi'ndeki 42'nci golünü kaydetti ve hem Fenerbahçe'nin Devler Ligi'ndeki gol sayısını geride bıraktı hem de Alessandro Del Piero'yu yakaladı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NİN EN GOLCÜ 10 İSMİ

NO

OYUNCU

GOL

1

Raul

71

2

Lionel Messi

63

3

Cristiano Ronaldo

57

4

Ruud van Nistelrooy

56

5

Thierry Henry

50

6

Andriy Shevchenko

48

7

Filippo Inzaghi

46

8

Alessandro Del Piero

42

=8

Didier Drogba

42

10

Zlatan Ibrahimovic

37

Türk Telekom Arena'da oynanan karşılaşmaya Galatasaray son derece hızlı başladı. Dany'nin ortasına kafa vuran Melo, takımını 1-0 öne geçirirken; ardından Sneijder, rakip kaleciyi mağlup etti ve farkı ikiye çıkardı. Karşılaşmanın ilk devresinin son anlarında ise Fildişi Sahili asıllı yıldız ortaya çıktı.

Emmanuel Eboue'nin sağ taraftan yaptığı muhteşem ortayı arka direkte tamamlayan Didier Drogba, hem Galatasaray'ın soyunma odasına 3-0 önde girmesini sağladı hem de Şampiyonlar Ligi'ndeki 42'nci golünü kaydetti. Drogba, bu golle birlikte sekizinci sıradaki Del Piero'yı yakaladı.

Drogba'nın yanı sıra bu akşam sıralamada değişikliğe sebep olan bir diğer isim de Cristiano Ronaldo oldu. Portekizli golcü, Juventus karşısında attığı iki golle Hollandalı golcü Ruud van Nistelrooy'u geride bırakmayı başardı. Ronaldo, ayrıca Eusebio'yu da geride bırakarak Portekiz'in Avrupa arenasındaki en golcü ismi oldu.

Zlatan Ibrahimovic de Anderlecht karşısında 19 dakika içerisinde üç gol kaydetti. Ardından bir gol daha attı. Günün maçları başlamadan önce Şampiyonlar Ligi'nde 33 golü bulunan ve Karim Benzema-Fernando Morientes ikilisiyle 10'unculuğu paylaşan Ibrahimovic, Anderlecht ağlarını tam dört kez havalandırarak rakiplerini geride bıraktı. Ibra, bu dört gol ile Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk hat-trickini de yaptı.

Galatasaray, ilk devresi sona eren karşılaşmada Kopenhag karşısında 3-0 önünde.

GOL SAYISI FENER'LE AYNI

Şampiyonlar Ligi'ndeki gollerini Galatasaray formasıyla sürdüren Didier Drogba, Devler Ligi'nde tek başına Fenerbahçe kadar gol attı.

ONBİNLER GOAL.COM'U twitter'DAN TAKİP EDİYOR. SİZ DE KATILIN!

Kaynak: GoalCom

Son Dakika Spor Drogba Tek Basina Fener'i Yakaladi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement