Dünden Bugüne Tüm İphone Modelleri! - Son Dakika
Teknoloji

Dünden Bugüne Tüm İphone Modelleri!

Dünden Bugüne Tüm İphone Modelleri!

Apple'ın akıllı telefon ailesi iPhone'ün üretilen tüm modellerini bir araya topladık!

15.09.2014 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Apple'ın akıllı telefon ailesi iPhone'ün üretilen tüm modellerini bir araya topladık! İşte 9 Ocak 2007'den bu yana üretilen tüm iPhone'lar…

ABD/Cupertino merkezli üretici Apple'ın akıllı telefon ailesi iPhone, 5 yıldır büyük bir kullanıcı kitlesinin beğenisini kazanıyor. İnternet anlamına gelen (i) ve Phone'un birleşmesiyle adlandırılan akıllı telefon modelleri ilk olarak 9 Ocak 2007'de Steve Jobs tarafından duyurulmuştu.

Motorola ile anlaşma imzalayarak "iTunes Phone"u üreten Apple, daha sonralarda ise %100 kendi üretimi olan ilk dokunmatik ekranlı akıllı telefon iPhone'u tanıtmıştı. Şimdi geçmişten günümüze tanıtılan ve piyasaya sürülen tüm iPhone modellerini maddeler halinde inceleyelim.

iPhone Original

iPhone ailesinin ilk akıllı telefon modeli olan iPhone Original, 9 Ocak 2007 tarihinde Apple'ın CEO'su ve kurucusu Steve Jobs tarafından kullanıcı karşısına çıkarıldı. 29 Haziran 2007 tarihinde satışa sunulan 1.nesil iPhone, 2G bağlantı teknolojisine ve 3.5 inçlik dokunmatik renkli ekrana sahipti.

Çoklu parmak tanıma yani Multi-touch özellikli iPhone, 11,6 mm kalınlığında ve 135 gram ağırlığındaydı. iPhone Original, piyasaya sürüldüğü tarihten itibaren 6 milyon adedin üstünde satmayı başardı.

iPhone 3G

Aslında bu akıllı cihaz için söylenecek birçok şey var. Android temellerinin henüz yeni atıldığı yıllarda tüm dünyayı popülerliği ile saran iPhone 3G, satış rekorları kırmayı başarmıştı. Apple'ın 2.nesil iPhone modeli, 9 Haziran 2008 tarihinde San Francisco'da düzenlenen WWDC 2008 etkinliğinde Steve Jobs tarafından tanıtılmıştı.

VGA'nın 2 Megapiksel ile yer değiştirdiği ana kameranın ve ilk MMS desteğinin sunulduğu iPhone 3G, iOS 2 ile birlikte gelmişti; net çizgileri olan, kararlı ve hızlı! 3G görüntülü görüşmelere 128 MB bellek hızına, GPS desteğine ve kavisli kasaya sahip iPhone 3G, Apple'ın efsane iCihaz'ları arasında yer almaya devam ediyor.

iPhone 3GS

Gelelim Apple'ın S stratejisini başlattığı ilk modele. Tutulan kasasıyla tanıdığımız iPhone 3G'nin düşük performans ve depolama alanı sunduğu gerekçesiyle donanım özelliklerinin arttırılmasıyla iPhone 3GS(Speed) üretilmişti. Yine 2009'un 8 Haziran gününde San Francisco'da tanıtılan 3.nesil iPhone modeli, 3G'den yalnızca 2 gram daha ağırdı.

19 Haziran tarihinde aynı anda ABD, Kanada ve 6 Avrupa ülkesinde satışa sunulan 3GS, bir önceki nesil olan 3G'yi piyasadan silmeye yetmişti. Veri iletişim hızı arttırılan iPhone 3GS'in Ram'i 2 katına çıkarılarak 256 MB yapılmıştı.

iPhone 4

Evet, büyük bir kullanıcı kitlesini ele alan Apple'ın, iPhone'cular olarak tanımladığı kitlenin en sevdiği kasa ve akıllı cihaz. Neden? Sorusuna birçok sebep söylenebilir. Öncelikle soyulmayan kasa çerçevesi, olabildiğince net bir ekran, tüm özellikleri bünyesinde barındıran bir işletim sistemi ve anakart; e tabi bir de keskin çizgilerle tasarlanmış kavissiz ve aynalı bir kasa!

Yine tüm donanım ve kasa özellikleri bir üst nesil akıllı cihaza yalnızca 2 gram daha katmış. Apple'ın 2 katına çıkarmayı sevdiği özelliklerden biri de Ram kapasitesi. 512 MB'a çıkarılan belleğin yanı sıra 3.5 inç ekranı ve 8.9mm kalınlığıyla dikkat çeken akıllı cihaz, 7 Haziran 2010 tarihinde tanıtıldı ve 24 Haziran günü itibariyle satışa sunuldu.

iPhone Original'a oranla 4 kat daha yüksek bir işlemcinin kullanıldığı akıllı model, Retina Display olarak adlandırılan ve sıvı kristallerle pikselleri seçilmeyecek duruma getiren 960x640p çözünürlüklü ekranıyla tanınıyordu.

iPhone 4S

Apple, S modellerinin prensibini hiç bozmayarak cihazını hızlandırmaya devam ediyor. İşte bu modellerden biri de iPhone 4S. 5. Nesil iPhone modeli olan 4S, "The most amazing iPhone yet" sloganıyla 4 Ekim 2011 tarihinde tanıtıldı. Haziran ayında düzenlenen WWDC'de tanıtılmayan ilk telefon modeli de diyebiliriz.

iPhone 4'ün kasasıyla birebir aynı olan iPhone 4S, şaşırmayacağınız üzere 2 gram daha ağır. iPad 2'de kullanılan A5 işlemciyle karşımıza çıkan 5.nesil iPhone, iPhone 4'e kıyasla 2 kat daha hızlı. Çift çekirdekli grafik işlemcinin kullanıldığı modelde, ısınma ve büyük oyunlarda ekranın yavaşlaması gibi sorunlar ortadan kalkmıştı.

iOS 5 işletim sistemiyle gelen iPhone 4S, iCloud ve Siri gibi özellikleri de beraberinde getirmişti. Tabi unutulmaz bir özelliği daha var; Steve Jobs'ın tanıttığı son "iPhone" olmuştu.

iPhone 5

Her 2 yılda bir kasa değişikliğine giden Apple, iPhone 5'i kullanıcısına sundu. 12 Eylül 2012 tarihinde Tim Cook tarafından tanıtılan ve 21 Eylül günü piyasaya sürülen iPhone 5'in ekranı uzatılarak 3.5 inç'den 4 inç'e çıkarılmıştı. Uzun bir süre dalga konusu olan iPhone 5'in ekranı 326ppi piksel yoğunluğuyla bu alayı unutturmayı başardı.

7.6mm kasa inceliğiyle dikkat çeken 6.nesil iPhone modeli, çift çekirdekli Apple A6 işlemciye sahip. iOS 6 işletim sistemiyle gelen iPhone 5'in sadece siyah ve beyaz kasa renk seçenekleri bulunuyordu.

iPhone 5S

Bir hızlandırılmış akıllı telefon daha. Fakat bu kez farklılıklar gözle görülebilir biçimde. 10 Eylül 2013 tarinde tanıtılan ve 20 Eylül'de piyasaya sürülen iPhone 5S, ilk kez siyah ve beyaz kasa renk seçenekleri yerine Uzay Grisi, Gri ve Altın renkleriyle geldi.

Tasarım açısından iPhone 5'e benzeyen akıllı iCihaz, 326ppi ve 4 inç Retina ekran teknolojisi ile yine kalmayı başarmış. Cihazın en büyük özelliklerinden biri de radikal değişikliklere yer verilen iOS 7 işletim sistemin yüklü olarak gelmesi. 64-Bit mimarili A7 işlemciye sahip akıllı cihazda parmak izi okuyucusunun olduğunu da unutmadan söyleyelim.

iPhone 5C

Apple'ın ilk kez siyah, beyaz veya altın renklerinen farklı olarak canlı renk seçenekleriyle piyasaya sürdüğü model unvanını kazanan iPhone 5C, donanım olarak iPhone 5'in aynısı denilebilir. iPhone 5S ile birlikte tanıtılan renkli modelin, sadece genç ve bayanları hedef alması, satış rekorları kırmasına engel oldu; diğer yanda altın renkli ve parmak izi okuyuculu bir iPhone 5S var ne de olsa.

Yeşil, beyaz, mavi, kırmızı ve sarı renk seçenekleriyle gelen iPhone 5C, 640x1136p çözünürlüğe ve 4 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. 1 GB Ram'in kullanıldığı akıllı cihazda yine iPhone 5S'deki gibi iOS 7 işletim sistemi aktifti. iPhone 5S ile aynı işlemci serisini kullanan iPhone 5C'nin tek farkı ise 64-Bit mimariye sahip olmaması.

iPhone 6

9 Eylül günü tanıtılan ve 4.7 inç büyüklüğünde ve 750x1334p çözünürlüğünde IPS LCD ekran teknolojine sahip üst seviye akıllı telefon modeli iPhone 6, iOS 8 işletim sistemi ve Apple Pay adını taşıyan yeni bir ödeme sistemiyle geliyor. 64-Bit mimariye sahip Apple A8 işlemciyle gelen iPhone 6, 1 GB Ram, 1810 mAh batarya ve 16/64/128 GB depolama alanı seçenekleriyle dikkat çekiyor.

iPhone 6'ı tüm detaylarıyla incelemek için tıklayınız.

iPhone 6 Plus

Ve işte Apple tanıttığı tüm zamanların en güçlü donanıma sahip ve büyük ekranlı iPhone modeli. Phablet pazarına hızlı bir giriş yapan Apple, 5.5 inç büyüklüğünde ve 1080x1920p IPS LCD ekran teknolojinin kullanıldığı iPhone 6 Plus'ı tanıttı. 19 Eylül tarihinde piyasaya sürülecek olan ve 26 Eylül'de ülkemizde satışa sunulacak olan iPhone 6 Plus'da 2 GB Ram ve 3220 mAh bataryaya sahip.

iPhone 6 Plus'ı tüm detaylarıyla incelemek için tıklayınız.

The post Dünden Bugüne Tüm iPhone Modelleri! appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Dünden Bugüne Tüm İphone Modelleri! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement