Dünürünü Öldüren 70 Yaşındaki Kadının Müebbet Hapsi İstendi - Son Dakika
Güncel

Dünürünü Öldüren 70 Yaşındaki Kadının Müebbet Hapsi İstendi

Gaziosmanpaşa'da 6 ay önce parasını çaldığını iddia ettiği dünürünü öldüren ve gelinini de yaralayan 70 yaşındaki Hacer E.'nin yargılanmasına başlandı.

23.06.2015 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziosmanpaşa'da 6 ay önce parasını çaldığını iddia ettiği dünürünü öldüren ve gelinini de yaralayan 70 yaşındaki Hacer E.'nin yargılanmasına başlandı. İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada tutuklu sanık Hacer E. hazır bulundu.

"ELİMDE BIÇAK OLDUĞUNA GÖRE DEMEK Kİ BEN VURMUŞUM"

Hakim karşısına çıkan sanık Hacer E. ölenin dünürü, müştekinin ise gelini olduğunu söyledi. Hacer E. olay günü şöyle anlattı: "Necmiye'ye 'Benim çocuğumu yaktığın gibi benden de para götürüyorsun' dedim. Biriktirdiğim paralar mezar parasıydı. Bu paraları maktüle ile gelinim yedi. Olay günü sabah saat 08.00'da bunlar bana bir düzen kurdular. Ne yaptığımı hatırlamıyorum. Necmiye ayrılmış, gelinimde arkamda dikiliyordu. Necmiye yere düştü. Necmiye yerdeyken sağ beli ile bacağının birleştiği yerde kan gördüm. Bu sırada ben Necmiye'yle 'Eve erkek almayacaksın, paralarımı almayacaksın' diye tartışıyordum. Necmiye de beni dövüyordu. Rabia'nın nasıl yaralandığını bilmiyorum. Elimde bıçak olduğuna göre demek ki ben vurmuşum."

SANIĞIN GELİNİ: SANIĞIN CİNNET GEÇİRDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

Duruşmada müşteki sıfatıyla dinlenen Rabia E., sanık Hacer E.'nin oğlu ile 2 yıl önce evlendiklerini belirterek, "Evlendiğimizden beri annem Necmiye bizde kalıyordu. Olaydan 6 ay önce eşimin annesi sanık Hacer E. bize guatr tedavisi olmak üzere geldi. Bu süreçte sanık ile annem ve benle ufak tartışmalar yaşanıyordu. Bizim eve erkek aldığımızı ve parasını yediğimizi söylüyordu. Ancak böyle birşey yoktu. Bu kavgalar tartışmalar sadece sanık ilaçlarını almadığı zamanlarda yaşanıyordu. Olay günü sabah 08.30 civarında uyuduğum esnada sanığın bağırdığını duydum. Uyandım mutfağa geçtim. Sanık bağırarak üzerime geldi. Bana "Eve erkek alıyorsunuz, paramı alıyorsunuz" diye bağırıyordu. Sesler üzerine annem uyanıp yanımıza geldi."Ne oluyor?" diye sordu. Sanık bıçağı annemin sağ böğrüne sapladı. Annem yere yığıldı. Ben 'Ambulans' ve 'Polis' diye bağırmaya başladım. Beni bıçaklaması da annemi bıçaklamasından önce gerçekleşti. Beni karnımdan ve kolumdan bıçakla yaraladı. Sanığın ilaçlarını bile ben veriyordum. Kendisi unutuyordu. Cinnet geçirdiğini düşünüyorum. Şikayetçi değilim" diye konuştu.

SANIĞIN ÇOCUKLARI DA TANIK SIFATIYLA DİNLENDİ

Duruşmada sanığın, kızı ve oğlu da 'tanık' sıfatıyla dinlendi. Sanığın çocukları, annelerinin guatr hastası olduğunu ve ayrıca psikolojik rahatsızlığı olduğunu belirterek, annelerinin olay günü cinnet geçirdiğini düşündüklerini söyledi.

SANIK ADLİ TIP KURUMUNA SEVK EDİLDİ

Mahkeme heyeti, sanığın işlediği suçlardan dolayı suç tarihinde işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılayıp algılamadığı veya davranışlarını yönlendirme yeteneğinin önemli ölçüde azalıp azalmadığı hususunda rapor aldırılması için Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine karar verdi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı Ekim ayına erteledi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre olay şöyle gelişti: Gaziosmanpaşa'da Şüpheli Hacer E., oğlu Hüseyin E., gelini müşteki Rabia E., (25)dünürü maktüle Necmiye D. (61) ve kızı ile birlikte oturuyordu. Şüpheli Hacer E., gelini Rabia E. ve dünürü Necmiye D.'nin parasını çaldıkları konusunda tereddütleri vardı. 24 Aralık 2014 günü saat 08.30'da şüpheli Hacer E., gelini Rabia E. ile para meselesi yüzünden tartıştı. Bu sırada mutfaktan aldığı bıçağı gelini Rabia E.'ye vurdu. Şüpheli Hacer E. olay yerine daha sonra gelen Necmiye D.'yi de kovaladı ve ardından bıçağı sapladı. Olay da Rabia E. hafif şekilde yaralandı, Necmiye D. ise kaldırıldığı hastanede yaralanmaya bağlı olarak iç kanamadan hayatını kaybetti. Savcılık hazırlandığı iddianamede, şüpheli Hacer E.'nin "Kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis cezası, "Adam yaralama" suçundan ise 2 yıldan 5 yıla kadar hapsini istendi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dünürünü Öldüren 70 Yaşındaki Kadının Müebbet Hapsi İstendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement