Dünya Basın Özgürlüğü Günü - Son Dakika
Güncel

Dünya Basın Özgürlüğü Günü

Gazze Şeridi'nde "3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü" münasebetiyle gösteri düzenleyen Filistinli gazeteciler, İsrail'in basın mensuplarına yönelik ihlallerini protesto etti.

03.05.2016 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazze Şeridi'nde "3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü" münasebetiyle gösteri düzenleyen Filistinli gazeteciler, İsrail'in basın mensuplarına yönelik ihlallerini protesto etti.

Gazze'deki Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) önünde düzenlenen gösteride gazeteciler, "İsrail'in gazetecilere yönelik ihlalleri sürüyor" ve "Dünya Basın Özgürlüğü Günü eksiktir" yazılı dövizler taşıyarak, İsrail'in basın mensuplarına olan ihlallerini protesto etti.

Gösterideki eylemciler adına konuşan gazeteci Ahlam İyd, "Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde bile İsrail'in Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ndeki gazeteci Filistinliler hakkındaki ihlalleri devam ediyor. Filistinli gazetecilere karşı gerçekleştirilen baskılar, İsrail'in Filistin halkına yaşattığı suçların gün yüzüne çıkmasına engel olmayacak." dedi.

İyd ayrıca, Dünya Basın Özgürlüğü Günü münasebetiyle "gazeteciler hakkında işlenen ihlallerin son bulması ve tüm gazetecilik haklarının korunması" için Birleşmiş Milletler ve Arap Gazeteciler Birliği'ne çağrıda bulundu.

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla Gazze Basın Özgürlük Merkezi tarafından yayımlanan rapora göre, Ocak ayından bu yana İsrail'in Filistinli gazetecilere karşı 108 ihlali oldu.

Raporda şunlar kaydedildi:

"İşgalci güçlerin, 1 Ocak ila 1 Mayıs arasında Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde gazetecilik görevini yapan Filistinlilere yönelik 108 ihlal oldu. Söz konusu zaman zarfındaki ihlaller sonucu gazetecilerden 20 kişi yaralandı, 56 kişi gözaltına alındı, bir kısmına hapis cezası verildi veya kefalet ödemek zorunda kaldı, 8 kişinin ise seyahat etme hakkı engellendi. Ayrıca 4 kez 11 basın merkezi ile gazetecilere ait evlere baskın yapıldı ve bazı gazetecilerin cihazlarına el konuldu."

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement