Dünya Gençlik Günü - Son Dakika
Güncel

Dünya Gençlik Günü

Afganistan'da "Dünya Gençlik Günü" nedeniyle düzenlenen etkinlikte artan uyuşturucu kullanımı ve işsizliğe dikkat çekildi.

12.08.2014 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör eylemlerinin ve çatışmaların bir türlü dinmediği, gençler arasında uyuşturucu kullanımının her geçen gün arttığı Afganistan'da "Dünya Gençlik Günü" dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Birleşmiş Milletler'in Afganistan'a Yardım Misyonu'nu (UNAMA) tarafından ülkenin kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentindeki Rah-i Ebrişim Düğün Salonu'nda düzenlenen kutlama törenine devlet yetkilileri ile çok sayıda genç katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Belh Gençlik Kolları Başkanı Azimulhak Azimi, Dünya Gençlik Günü'nün Afganistan'da beş yıldır kutlandığını belirtti.

Afgan gençlerinin karşı karşıya kaldığı sıkıntıların başında uyuşturucu kullanımı ve işsizlik geldiğini vurgulayan Azimi, ülke genelindeki iç karışıklık nedeniyle sadece Belh vilayetindeki gençlerin yüzde 65'inin işsiz olduğunun altını çizdi. Azimi, gençlere değer veren ve özverili bir şekilde yetiştiren milletlerin geleceğe güvenle bakabileceğini söyledi.

UNAMA'nın Mezar-ı Şerif Ofisi Sözcüsü Said Bariz de gençlerin bir toplumun omurgasını oluşturduğunu, bu nedenle en çok yatırımın gençlere yapılması gerektiğini kaydetti. Afganistan'da yıllardır devam eden iç savaştan en çok çocukların ve gençlerin etkilendiğini dile getiren Bariz, halen büyükşehirlerde yaşayan gençlere göre köylerdeki gençlerin durumunun kötü olduğunu aktardı.

Bariz, son yıllarda Afgan gençliğinin eğitime olan isteğinin arttığını, bu durumun Afganistan'ın geleceğinin güzel olacağının işaretçisi olduğunu sözlerine ekledi.

Tören, uyuşturucu kullanan gençlerin nelerle karşılaşacağını anlatan tiyatro gösterisiyle son buldu. - Belh

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Gençlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement