Dünya Kalp Günü - Son Dakika
Yerel

Dünya Kalp Günü

İl Halk Sağlığı Müdürü Doktor Yakup İmren, dünyada kalp ve damar hastalıklarına bağlı ölümlerin arttığını ve bu sayının 2030 yılında 23,3 milyon kişiye ulaşılacağının tahmin edildiğini belirtti.

29.09.2014 17:11

İl Halk Sağlığı Müdürü Doktor Yakup İmren, dünyada kalp ve damar hastalıklarına bağlı ölümlerin arttığını ve bu sayının 2030 yılında 23,3 milyon kişiye ulaşılacağının tahmin edildiğini belirtti.

İmren, Dünya Kalp Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, dünyada olduğu gibi ülkede de ölümlerin en önemli sebeplerinden birinin kalp damar hastalıkları olduğunu bildirdi.

Kalp hastalıklarının çocukları da tehdit ettiğini belirten İmren, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Ülkemizde ise her beş kişiden birinin ölüm nedeni  kalp damar hastalığıdır. Kalp ve damar hastalıklarına neden olan risk faktörleri ise sosyal ekonomik faktörler, kültürel değişiklikler (küreselleşme, şehirleşme) toplumun yaşlanması, stres olarak sıralanabilir. Bunların yanı sıra diğer risk faktörleri ise yetersiz ve dengesiz beslenme, sağlıksız beslenme, hazır besin tüketimi, tuzun fazla tüketilmesi, ailede kalp hastalığı öyküsü olması, sigara ve alkol tüketimi, yüksek kan basıncı, yüksek kolesterol, diyabet, şişmanlık, hareketsiz  yaşam, obezite olarak sıralanabilir. Kalp hastalıklarından korunmada beslenme ve fiziksel aktivite çok önemlidir. Beslenmede dikkat edilmesi gereken en önemli, husus yağın azaltılmasıdır."

Aktif yaşamın kan, kolesterol ve trigliserit düzeylerini kontrolde tuttuğunu belirten İmren, günlük 30 dakikalık orta şiddette egzersizin (yürüyüş, yüzme, hafif tempoda koşu) kalp sağlığını korumada önemli olduğunu kaydetti. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dünya Kalp Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement