Dünya Otizm Farkındalık Günü - Son Dakika
Yerel

Dünya Otizm Farkındalık Günü

Dünya Otizm Farkındalık Günü

Fatsa ilçesinde Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeni ile otizme dikkat çekildi.

02.04.2014 18:17

Fatsa ilçesinde Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeni ile otizme dikkat çekildi.

İlçede hizmet veren özel bir rehabilitasyon merkezi tarafından, Cumhuriyet Meydanı'na stant açıldı ve vatandaşlara otizm anlatıldı.

Uzman Pedagog Adil Keskin, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla toplumda bir farkındalık yaratmak istediklerini belirterek şunları söyledi:

"Bizim kendi ailemiz ya da çocuklarımız bu günü zaten biliyorlar. Ama topluma, çevrenize bakın böyle çocuklar, insanlar var diyebilmek adına Cumhuriyet Meydanı'na bir stant açtık. Genelde toplumumuz engelli olarak genel bir sınıflama yapıyor ama bu öğrenciler diğerlerinden çok farklı çocuklar. Bunların toplumda bilinmesi, fark edilmesi gerekiyor. Biz de insanlara en iyi nasıl ulaşırız diye düşündük ve bir stant açtık. Sağ olsun halkımızın da bugün buraya bayağı bir ilgisi oldu, ben bütün Fatsa'ya çok teşekkür ediyorum" dedi.

Otizmin, doğuştan gelen ya da yaşamın ilk 3 yılında ortaya çıkan karmaşık bir gelişim bozukluğu olduğuna değinen Keskin, otizm konusunda farkındalık yaratmak için engelliler ve aileleriyle etkinlikler düzenlendiklerini söyledi.

Keskin, otizmin her 150 çocuktan birini etkileyen, en hızlı yaygınlaşan nörolojik bozukluk olduğunu vurguladı.

Otizmliler ellerini boyayarak dikkat çekti. Standı Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan da ziyaret etti. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dünya Otizm Farkındalık Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement