Dünyanın Çözülemeyen 5 Sırrı - Son Dakika
Dünya

Dünyanın Çözülemeyen 5 Sırrı

Çığlık atan mumyanın iç organları nasıl hala duruyor? İnsanlık 2 bin yıl önce pili nasıl icat etti? İşte sırrı bir türlü çözülemeyen 5 sır!

27.06.2016 10:55  Güncelleme: 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çığlık atan mumya, geleceği gören harita, iki bin yıllık pil ve dahası... İşte sırrı bir türlü çözülemeyen 5 sır!

MUMYANIN ÇIĞLIK ATMASI

Çığlık atan bu mumyanın iç organları hala duruyor. Aslında mumyalanma sürecinde görülmeyen bir durum bu. Teoriler farklı farklı; ama hiçbiri tam olarak durumu açıklamaya yetmiyor. Bazı kaynaklara göre bu mumya III. Ramses'in oğullarından Prens Pentewere'ye ait.

İKİ BİN YILLIK PİL

Alman arkeolog Wilhelm Konig tarafından 1938'de Bağdat'ın yakınlarında bulunan 2 bin yıllık pil, bilim adamlarını şaşkına düşürdü. Konig, 13 santimetre boyundaki toprak bir kabın içine monte edilmiş bir bakır silindir, onun etrafındaki demir çubuk ve testinin ağzını kapatan asfalttan oluşan bu nesneyi "dünyanın en eski pili" olarak tanımladı. O dönemlerde bu pilin nasıl icat edildiği ise tam bir muamma.

GELECEĞİ GÖREN HARİTA

Coğrafya ve harita uzmanı ünlü Türk denizci Piri Reis'in 1513'te çizdiği Afrika, Amerika ve Güney Kutbu'nu gösteren harita, ortaya çıkarıldığı 1929 yılında ortalığı karıştırdı. Çünkü Güney Kutbu'nun keşfi, haritanın çizilmesinden çok sonra, yani 1818'de gerçekleşmişti. Dahası, Piri Reis'in haritası, kıtanın buz altında kalmış sahil kesimlerini de gösteriyordu. Ancak kıta üzerindeki buzlar, haritanın çizilmesinden tam 6 bin yıl önce erimişti.

KRİSTAL KURU KAFA

Maya dönemine ait 1000 yıllık bu kristal kuru kafa, tek bir blok kristal üzerine oyma olarak yapılmış. Nasıl yapıldığı hala anlaşılamayan kuru kafanın altından tutulan ışık, doğrudan göz çukurundan yansıyor. Bu teknolojinin bugün bile mümkün olmadığı söyleniyor.

OLIVER CROMWELL'IN KAFATASI NEREDE?

Oliver Cromwell 1600'lü yıllarda İngiltere'de monarşik yapıyı tek başına sona erdiren önemli isimlerden biri. Cromwell'in doğal nedenlerden dolayı ölümünden sonra monarşik yapı tekrar kurulmuştur. Kral II. Charles'ın emriyle mezarı kazılarak ölü olan Cromwell'in tekrar öldürülmesi emri gelmiştir. Cesedini 12 saat ipte asılı tutan Kral Charles Cromwell'in başını kestirtmişti. Daha sonra Cromwell'in kellesi müze tarafından devralındı daha sonra ise bir koleksiyoncuya satıldı. Kellenin son sahibi 1957 yılında ölünce oğlu kelleyi saklamak istemedi ve gömmek için uygun bir yer aradı. Başı gömmek için 3 yıl yer arayan aile sonunda bunu gerçekleştirebildi. Şuan ise 2 kişi kellenin yerini biliyor.



Dünyanın Çözülemeyen 5 Sırrı

Son Dakika Dünya Dünyanın Çözülemeyen 5 Sırrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement