Dünyanın En Büyük Güneş Santrali Hindistan'da Devreye Girdi - Son Dakika
Sektörel

Dünyanın En Büyük Güneş Santrali Hindistan'da Devreye Girdi

Dünyanın En Büyük Güneş Santrali Hindistan\'da Devreye Girdi

Dünyanın en büyük güneş enerjisi santrali Hindistan'ın Tamil Nadu bölgesinde devreye girdi.

25.09.2016 18:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en büyük güneş enerjisi santrali Hindistan'ın Tamil Nadu bölgesinde devreye girdi. Adani Green Energy LTD tarafından kurulan tesis geçtiğimiz Çarşamba günü 648 megavat güç ile 400 kV üzerinden sisteme bağlandı.

10 km2 alan üzerine kurulu tesis Ramanathapuram bölgesindeki Kamuthi kentinde 300 bin eve elektrik sağlayacak. EnerjiEnstitüsü'nün edindiği bilgilere göre, 679 milyon dolara mal olan solar park'ta 2.5 milyon solar panel, 576 inverter, 154 transformatör ve 6 bin kilometre kablo kullanıldı.

Hindistan'ın güneş enerjisindeki hedefleri çok iddialı, Başkan Narendra Modi 2014'te yaptığı açıklamasında 2022 itibariyle güneş enerjisi gücünü 100 GW'a ulaştırmak istediklerini belirtmişti.

Devlet, tesisin ürettiği bütün elektriği 25 yıl boyunca 7.01/kWh sabit fiyat üzerinden satın alacak. Tesisin bir başka rekoru daha bulunuyor, dev yapı 8.500 kişi ile sadece 8 ayda tamamlandı. National Geographic "Megayapılar" belgeselinde gösterildiği üzere tesisin yapımında tarihi muson yağmurları sonucu sel felaketleri ile karşılaşıldı.

Çin'de kurulmakta olan 850 megavatlık kurulu güce (320 megavatı tamamlanmış) sahip Longyangxia Dam Solar Park projesi tamamlanıncaya kadar tesis dünyanın en büyüğü olma özelliğini koruyacak. Mevcut durumda, dünyada en büyük güneş santralleri sıralamasında ikinci sırada ABD'deki 579 megavatlık Solar Star, üçüncü sırada 550 megavatlık Topaz Solar Çiftliği, dördüncü sırada yine 550 megavat ile Deser Suntlight Solar Çiftliği ve beşinci sırada 500 megavat kapasite ile Huanghe Hydropower Golmud Solar Park bulunuyor.

Kaynak: enerjienstitusu.com

Son Dakika Sektörel Dünyanın En Büyük Güneş Santrali Hindistan'da Devreye Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement