Duygu Eğitimi ve Aşk" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Duygu Eğitimi ve Aşk" Konferansı

SAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Altıntaş: "Bilim ve sanayideki gelişmeler farklı sorunları da beraberinde getirdi ve duygular köreldi.

27.12.2014 12:52

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Altıntaş, "Bilim ve sanayideki gelişmeler farklı sorunları da beraberinde getirdi ve duygular köreldi" dedi.

Düzce Üniversitesi (DÜ) Eğitim Fakültesi ile Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Topluluğu tarafından Cumhuriyet Konferans Salonu'nda düzenlenen "Duygu Eğitimi ve Aşk" Konferansı'nda konuşan Altıntaş, bazı insanların mutluluğu dış dünyada aradığını belirtti.

Altıntaş, mutluluğun iç dünyada aranması gerektiğini vurgulayarak, "Avrupa milletleri en geri milletken bilim ve sanayinin gelişmesiyle en eğitimli millet olarak ortaya çıktı. Ancak bilim ve sanayideki gelişmeler farklı sorunları da beraberinde getirdi ve duygular köreldi. İnsanlar hissizleşti. Sevgi ve aşk kaybolurken, mutluluk unutuldu ve yanlış yerlerde aranmaya başladı" şeklinde konuştu.

Türk edebiyatında yer alan bazı eserlere değinen Altıntaş, "Hz. Mevlana tasavvuf aşkı ile Allah'a yöneldi. Aşk üzerine yazılmış ilk roman örneği olan Sebahattin Ali'nin 'Değirmen' adlı kitabı herkes tarafından okunmalıdır" ifadesini kullandı.

Altıntaş, aşk konulu eserlerin Türk edebiyatında intihar veya ihanetle son bulduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

"Güvenin olmadığı yerde aşk olmaz. Bunu unutmamak gerekir. Hayvanlar aleminde aşk vardır ve en güzel örneği angut kuşudur. Eşlerden biri ölünce, eşi onu terk etmez ve kendisi de ölene kadar orada bekler. Bir kızı veya bir erkeği tercih etmek, bütün erkek ve kızlardan vazgeçerek, bundan pişman olmamaktır."

Etkinliğe, DÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Engin Deniz, Altıntaş'a teşekkür plaketi verdi. - Düzce

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Duygu Eğitimi ve Aşk' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement