Düzce'de Yağmur Suyu Kolektör Hattı Yapımına Başlandı - Son Dakika
Yerel

Düzce'de Yağmur Suyu Kolektör Hattı Yapımına Başlandı

Düzce\'de Yağmur Suyu Kolektör Hattı Yapımına Başlandı

Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon müdürlüğü ekiplerinin başlattığı çalışma ile sokaklarda yağmur sonrası oluşan altyapı sorunları giderilmeye başlandı.

28.05.2015 13:34

Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon müdürlüğü ekiplerinin başlattığı çalışma ile sokaklarda yağmur sonrası oluşan altyapı sorunları giderilmeye başlandı. Revize edilen kanalizasyon sistemi sayesinde 15 yıl boyunca taşma ve su baskınları yaşanmayacak.

Özellikle ilkbahar aylarında etkili olan sağanak yağmurlar nedeniyle şehir merkezindeki bazı bölgeler su baskınları yaşıyordu. Vatandaşın can ve mal güvenliğini tehdit eden bu problemlerin giderilebilmesinde büyük öneme sahip olan ana taşıyıcı kolektör hatlarının yapımına başlandı.

Aydınpınar Caddesinde başlatılan kolektör döşeme işi kapsamında 4 bin metrelik alanda 600'lük hat çekildi. Doğrudan arıtmadan alınan bu kolektörler sayesinde Aydınpınar Caddesi deplase yapılacak.

Yeni hat sayesinde Şıralık, Azmimilli ve Darıca Mahallelerindeki hatların da bağlanması ile söz konusu alanlarda yaşanan yağmur suyu taşmaları ve altyapı eksiklikleri de giderilmiş olacak.

Aynı zamanda döşenen kolektör hattı su kirliliğini durdurmayı ve önlemeyi amaçlıyor. Hat sayesinde yağmur suları akarsulara deşarj edilerek doğaya dönüşümü sağlanıyor. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düzce'de Yağmur Suyu Kolektör Hattı Yapımına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement