Düzce'de Yeni Adli Yargı Yılı Başladı - Son Dakika
Yerel

Düzce'de Yeni Adli Yargı Yılı Başladı

Düzce\'de Yeni Adli Yargı Yılı Başladı

Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre ve Düzce Baro Başkanı Avukat Ali Dilber tarafından adli yargı yılının başlaması dolayısıyla basın toplantısı düzenlendi.

01.09.2015 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre ve Düzce Baro Başkanı Avukat Ali Dilber tarafından adli yargı yılının başlaması dolayısıyla basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Başsavcı Güre yeni dönemde de yüzünü millete dönmüş bir yargı anlayışıyla tüm görevlerini eksiksiz yapma gayreti içerisinde olacaklarını ifade etti.

Avukat Ali Dilber ise Avukatlık Yasa Taslağının meclisten bir an önce geçmesini temenni ederek tüm meslektaşlarının yeni yargı yılını kutladı.

GÜRE BİR YARGI DÖNEMİNİ ANLATTI

Başsavcı Kamil Erkut Güre geçtiğimiz yargı döneminde yapılan faaliyetleri şöyle sıraladı: "2005 yıl Adli Yargı döneminin açılışı sebebiyle basın mensuplarımızla bir araya geldik. Amacımız yeni yargı döneminde bir öncekine göre kaliteyi arttırmak. Daha ileri götürülmüş bir yaygı sistemi oluşturmak. Ülkenin zor günler geçirdiği şu dönemde yüzünü millete dönmüş bir yargı anlayışıyla tüm görevlerimizi yapma gayretindeyiz. Geçtiğimiz yargı döneminde ödemli çalışmalara imza attık. Denetimli Serbestlik Hizmetleri bürosunun bağımsız bir binaya taşınması için girişimlerde bulunmuştu. Bunun neticesinde daha önce İl Özel İdaresi Hizmet binası olarak kullanılan yapı Bakanlığımız tarafından satın alınarak Denetimli Serbestlik Hizmetleri için tahsis edildi. Çilimli'de bulunan T Tipi Kapalı İnfaz Kurumunda yaklaşık bin 300 hükümlü bulunmakta. Burada hizmetlerin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için Bakanlıktan ödenek sağlandı. Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü ve Düzce Üniversitesi ile işbirliği yaparak ceza evinde düzenli olarak bir uzman doktor ve diş hekiminin hizmet vermesi sağlandı. Düzce'de suçla mücadele kapsamında Emniyet ve Jandarma birimleri ile uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Bu kapsamda eğitim seminerleri verildi. Verilmeye de devam ediyor. Yığılca ilçemize yeni bir Adliye binası yapılması için çalışmalar sürüyor. Yargı alanında farklı uygulamaların ortaya çıkmaması için meslektaşlarımızla iç istişareyi sağlamaya çalışıyoruz. Adil bir yargı sisteminin oluşması için bu şart. Basınla iletişim kanallarımız açık olacak. Hakim ve savcılara lojman sağlanması noktasında 2 alternatif ürettik. Projelerden biri lojmanların bulunduğu mevcut alana yeni lojman binalarının inşa edilmesi. Diğeri ise bir siteden yeterli sayıda daire satın alınarak lojman haline dönüştürülmesi. Son dönemde yaşanan olaylar nedeniyle aldığımız güvenlik tedbirlerinde Düzce Barosundan ciddi bir destek gördük. Bu konuda kendilerine teşekkür ediyoruz."

AVUKATLARIN DİLEĞİ

Sözlerine terör olaylarını lanetleyerek başlayan Baro başkanı Avukat Ali Dilber ise yeni dönemden beklentilerini şöyle aktardı: "Son dönemde artarak devam eden terör olaylarını lanetliyoruz. Neye kime karşı yapılırsa yapılsın terör bir insanlık suçudur. Toplumun beklentilerini karşılayacak, çağın evrensel değerleri ile bütünleşecek, kısıtlamaların istisna olduğu anlayışı ile hazırlanacak yeni Anayasa'da avukatlık mesleği yargı bölümünde düzenlenmelidir. Türkiye Barolar Birliği tarafından hazırlanan Avukatlık Yasa Taslağının meclisten bir an önce geçmesi biz avukatların dileğidir. Tamamı yasa değişikliği almaması halinde acilen kısmi değişiklik yapılarak gelişmiş tüm ülkelerde olduğu gibi avukatlık mesleğine girişte mutlaka sınav konmalıdır. Hizmet sektöründe yüzde 18 KDV gerçekten yüksektir. KDV'nin uygun orana indirilmesi gerekmektedir. Yeni adli yılınızı tebrik ediyor, ülkemize, milletimize ve Düzce'mize hayırlar getirmesini diliyorum." - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düzce'de Yeni Adli Yargı Yılı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement