Düzce'de Yeni Eğitim Dönemi Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Düzce'de Yeni Eğitim Dönemi Başlıyor

Düzce\'de Yeni Eğitim Dönemi Başlıyor

Yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde Düzce Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, başlayacak olan eğitim öğretim dönemi hakkında bilgiler verdi.

12.09.2014 14:17  Güncelleme: 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde Düzce Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, başlayacak olan eğitim öğretim dönemi hakkında bilgiler verdi.

Düzce'den giden öğretmen sayısının fazlalığına vurgu yapan Düzce Milli Eğitim Müdürü Yurtman, açık öğretmen kadrolarını ücretli öğretmen takviyesi ile dolduracaklarını söyledi.

"12 OKULUMUZ BİTMEK ÜZERE"

2014-2015 Eğitim Öğretim dönemi uyum süreci ile birlikte okullar geçen Pazartesi günü açıldı ancak üst sınıflar için asıl dönem ise 12 Eylül'de başlayacak.

Düzce Milli, Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, "Yeni bir eğitim öğretim yılına başlıyoruz. Düzce'de 30 anaokulu, 150 ilkokul, 118 ortaokul ve 44 lisede yeni bir döneme başlıyoruz. 2012 yılında yürürlüğe giren 4+4+4 sistemi kapsamında 37 okulumuz dönüştürülürken 16 bin öğrenci ve öğretmenlerimizde buna bağlı olarak değiştirildi. Geçen yıl 34 okulumuza yatırım yapılmıştı. 12 okulumuz bitmek üzere bu okullar birinci döneme yetişecekler inşallah. Geri kalan okullarında 2. döneme yetiştirilmesi planlanıyor. Okullarımıza da gerekli tadilatları ve bakımları yaptık" dedi.

Düzce'deki eğitim sistemini değerlendiren Yurtman, "İki yıl önce Düzce'nin başarı sırası açıklandığında sonlarda yer alıyorduk. Düzce'nin kaderi bu olmamalı" diye konuştu.

"VELİLER OKULDAN ÇIKMAMALI"

Yurtman, "Milli eğitim müdürlükleri tarafından her yıl illerin başarı seviyeleri açıklanır. Düzce'nin başarı seviyesi en son iki yıl önce açıklandı onda da sonlarda yer alıyorduk. İki yıldır başarı seviyemiz ve sıralamamız açıklanmıyor. Düzce'nin kaderi bu olmamalı burada her şey var ama velilerimizde ilgi yok. Başarının artması için velilerimiz okullardan çıkmamalı sürekli öğretmenlerimizle iş birliği yapmalılar. Düzce'de veliler öğretmenleri çok fazla şikayet ediyorlar. Bu da öğretmenlerin motivasyonunun kırıyor. Öğrencilerle yeterince ilgilenemiyor. Burada iş velilere düşüyor. Eğitim seviyesinin artması için veliler okullarla ve öğretmenlerle uyum içinde çalışmaları gerekiyor" dedi.

Ahmet Yurtman, MEB kanun tasarısında yer alan 4 yıllık okul müdürlerinin değerlendirmeye tabi tutulmalarını ise eğitimdeki başarıyı arttıracak şeklinde yorumladı. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düzce'de Yeni Eğitim Dönemi Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement