Düzce'nin Çevre Dostu Elektromobili - Son Dakika
Güncel

Düzce'nin Çevre Dostu Elektromobili

Düzce\'nin Çevre Dostu Elektromobili

Düzce Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri TÜBİTAK tarafından düzenlenen “Alternatif Enerjili Araç Yarışmasına” ilk defa Elektromobil kategorisinde katılacak.

24.03.2015 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri TÜBİTAK tarafından düzenlenen "Alternatif Enerjili Araç Yarışmasına" ilk defa Elektromobil kategorisinde katılacak.

Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik- Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Öztürk, Biyomedikal Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kayabaşı ve 29 öğrenci, TÜBİTAK tarafından düzenlenen "Alternatif Enerjili Araç Yarışmasına" Düzce'yi temsilen ilk defa Elektromobil kategorisinde katılacak.

ARACIN İMALATI BAŞLADI

Akülü aracın tasarım sürecini anlatan Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kayabaşı, "Aracı tasarlayarak imalatına başladık. Hatta iki haftadır sabahlıyoruz çalışmak için ve hızlı bir şekilde gidiyoruz. 3-9 Ağustos'ta da yarışmaya gireceğiz ve bu sene ilk defa katılıyoruz" dedi.

AKÜ İLE ÇALIŞACAK

Elektrik- Elektronik Mühendisliği ve Makine Mühendisliği bölüm öğrencilerinin de çalışmada yer aldığını belirten Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kayabaşı, yarışma konseptiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Bu akü destekli bir otomobil, bir sürücü koltuğu ve bir yolcu koltuğu bulunuyor. Tamamen aküyle çalışması en büyük özelliği. Başka bir benzin motoru veya hibrit motor yok. Direk elektrik motoruna sahip. Bir saat içerisinde toplam 30 tur atılacak ve en sonunda ölçümlenecek en az akü kullanan birinci olacak" ifadelerini kullandı.

Yrd. Doç. Dr. Kayabaşı, "Yarışma sonunda 5 kategoride ayrı ayrı ödüller mevcut. Yerlilik ödülü de yarışmada mevcut yani parçalarınızı yüzde 100 yerli üretirseniz bu ödülü almaya hak kazanabiliyorsunuz ve bizim parçalarımızın şu an yüzde 100 yerli. Bazı parçalarını kendi atölyemizde ürettik. Diğer ödül kategorileri arasında tasarım ödülü, tanıtım ödülü gibi dallar mevcut" şeklinde konuştu.

Projenin öğrencilere de büyük katkı sağlayacağının altını çizen Kayabaşı, öğrencilerin tasarımdan imalata ve piste çıkışa kadar geçen tüm süreçte rol aldığını ve bunları uygulamalı olarak öğrenme fırsatı yakaladıklarını belirtti. Öğrencilerin CV'lerinde geçecek olan projenin en büyük destekçileri olacağını söyleyerek katılan öğrencilere katılım sertifikası verileceğini açıkladı.

Ürettikleri aracın Düzce halkına sağlayacağı katkılarından bahseden Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kayabaşı, "Bu araçlar üretilirse seri olarak da lokal olarak da Düzce içerisinde de kullanılabilir. Düzce havası en kirli illerin en başında geliyor bu sayede çevreye de katkımız olacak" dedi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Düzce'nin Çevre Dostu Elektromobili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement