Kapıkule Sınır Kapısı'nda Ebola Tedbiri - Son Dakika
Güncel

Kapıkule Sınır Kapısı'nda Ebola Tedbiri

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Ebola salgınıyla ilgili kentte bir sıkıntı olmadığını, sınır kapılarında da gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.

19.10.2014 12:07  Güncelleme: 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Ebola Eylem Planı" kapsamında Kapıkule Sınır Kapısı'nda tedbir alındı.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin gazetecilere yaptığı açıklamada, Ebola salgınıyla ilgili kentte bir sıkıntı olmadığını, sınır kapılarında da gerekli tedbirlerin alındığını belirtti.

"EBOLA VİRÜSÜYLE İLGİLİ EĞİTİM VERİLDİ"

Kapıkule Sınır Kapısı'nda görevli sağlık personeline Ebola virüsüyle ilgili eğitim verildiğini belirten Şahin, "Şu anda bizde bir sorun yok, sadece 'Kapıkule Sınır Kapısı'nda olur' diye acil yönünden hazırız. Sınır kapımızda bulunan ekiplere eğitim verildi" dedi.

TEDBİRLER ALINDI

İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Muhsin Kişioğlu da olası bir Ebola vakasına müdahale edecek ekiplerin koruyucu elbiselerinin hazır olduğunu, tüm tedbirlerin alındığını ifade etti.

"MÜLTECİLERİN AŞILARINI YAPIYORUZ"

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Turgut Çalışkan ise; kentte bulunan mültecilerin yakından izlendiğini belirterek, "Mültecilerin aşılarını yapıyoruz. Yakalanan göçmenlere adli doktor raporu alınıyor, ateşi olanların hastaneye sevkini yapıyoruz. Ebolayla ilgili hacdan dönen her vatandaşımızı 14 gün gözetim altına alıyoruz. İlimiz için sıkıntı yok" diye konuştu. .

Kapıkule Sınır Kapısı\'nda Ebola Tedbiri
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kapıkule Sınır Kapısı'nda Ebola Tedbiri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement