Ece'yi Felç Eden Pitbull'un Sahibi Araştırılacak - Son Dakika
Güncel

Ece'yi Felç Eden Pitbull'un Sahibi Araştırılacak

Ece\'yi Felç Eden Pitbull\'un Sahibi Araştırılacak

Adana'da 11 yaşındaki Ece Erboğa'ya saldırıp yüzünün sol tarafını felç eden pitbull cinsi köpeğin sahibi olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan 16 yaşındaki V. Y. delil yetersizliğinden beraat etti.

24.05.2011 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da 11 yaşındaki Ece Erboğa'ya saldırıp yüzünün sol tarafını felç eden pitbull cinsi köpeğin sahibi olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan 16 yaşındaki V. Y. delil yetersizliğinden beraat etti. Mahkeme, kararın kesinleşmesinden sonra, köpeğin sahibinin bulunması için yeniden soruşma başlatılmasına karar verdi.

Sabancı İlköğretim Okulu 5'inci sınıfta okuyan Ece Erboğa, 2 Kasım 2009'da okuldan evine dönerken pitbull cinsi bir köpeğin saldırısına uğradı. Çenesinin kas ve kemik yapısı güçlü olduğu için dünyanın en tehlikeli köpeği olarak bilinen 2 yaşındaki köpek, küçük kızı boynundan ısırarak yerde sürükledi. Küçük kız, demir sopa ve taşlarla vurulan köpeğin dişlerinden güçlükle kurtarıldıktan sonra hastaneye kaldırıldı. Yaklaşık bir ay hastanede tedavi gören Ece, bir kez de ameliyat geçirdi. Sol gözü tam kapanmayan Ece, dudağının sol tarafını da da his kaybı olduğu için hareket ettirmekte zorlanıyor. Pitbul dehşetini yaşadığı ilk günlerde konuşma ve yemek yeme güçlüğü çeken Ece, uzun süre de fizik tedavisi gördü.

DAVA AÇILDI

Olayın ardından köpek belediye görevlileri tarafından yakalanarak hayvan barınağına konulurken, köpeğin sahibi olduğu iddia edilen V. Y. hakkında 'yaralama ve hayvanın tehlike yaratabilecek şekilde serbest bırakma' suçlarından toplam 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

'KÖPEK BENİM DEĞİL'

Tutuksuz yargılanan V. Y. , Ece'ye saldıran köpeğin kendisinin olmadığını, aynı mahallede oturan H. İ. T. adlı arkadaşına ait olduğunu söyledi. Olay günü de köpeği kendisinin gezdirmediğini ifade eden V. Y. , "Neden suça sürüklenen çocuk olduğumu bilmiyorum. Ece'nin yaralanmasına ben sebebiyet vermedim. Suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.

'BEN KÖPEĞİ SATTIM'

Tanık olarak dinlenen H. İ. T. ise "Köpeği olay tarihinden önce sokaktan geçen birisine 200 liraya sattım. Köpek bana alışık olduğu için kaçmış olabilir. Olay tarihinde köpek V. Y. 'de değildi" diye ifade verdi.

"ÇANTAM AĞIRDI KAÇAKADIM"

Köpeği görünce korkup kaçtıklarını belirten Ece Erboğa ise olayı şöyle anlattı:

"Ancak çantamız ağırdı. Hızlı koşamadım. Köpek sessizce arkamdan gelip beni yere düşürdü. Sonra yüzümden, sağ tarafımdan arkaya, saçıma doğru beni ısırdı. Yaralandım. Sopalarla köpeğe vurdular. Köpek beni bıraktı. Sonra beni hastaneye götürdüler" dedi. Ece, soru üzerine, yargılanan kişiyi olay yerinde görmediğini söyledi.

Mahkeme, sanık V. Y. 'nin delil yetersizliğinden beraatına, kararın kesinleşmesinden sonra da köpeğin gerçek sahibinin bulunması için yeniden soruşturma başlatılmasına karar verdi.

'İNANMIYORUZ'

Ece'nin avukatı Bülent Öncül de tanığın beyanlarına katılmadıklarını söyleyerek, "200 liraya satılıp- alınan bir köpeğin sokağa bırakılacağına inanmıyoruz. Şikayetimiz devam ediyor" dedi. Avukat Öncül, ayrıca kararı temyiz edeceklerini söyledi.

MKA

H. İ. T. : Halil İbrahim Taşdemir - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ece'yi Felç Eden Pitbull'un Sahibi Araştırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement