Edirne'deki Şiddetli Yağış - Son Dakika
Yerel

Edirne'deki Şiddetli Yağış

Uzunköprü Kaymakamı Yıldız: "Çiftçilerimizin, mahsullerinin zararı yüzde 30'u aşması durumunda yani 300 kilogram mahsulün zarar görmesi durumunda borçları bir sonraki seneye ertelenecektir"

09.08.2014 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız, "Çiftçilerimizin, mahsullerinin zararı yüzde 30'u aşması durumunda yani 300 kilogram mahsulün zarar görmesi durumunda borçları bir sonra ki seneye ertelenecektir" dedi.

Yıldız, İlçe Tarım Müdürlüğünde gazetecilere yaptığı açıklamada, 16 Temmuz'da meydana gelen selde zarar gören köylerde ve tarım alanlarında hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Hasar tespit çalışmalarında kendisinin de yer aldığını anlatan Yıldız, şunları kaydetti:

"Meydana gelen su baskınında vatandaşlara 200 bin lira Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yardım yapılmıştır. Bunların yanında evleri hasar gören ve kullanılamaz hale gelen 16 vatandaşımıza ev yapma kararı aldık ve evleri 1 metreden fazla zarar gören vatandaşlarımıza en fazla 3 bin lira yardım talebinde bulunduk. Öte yandan, SGK güvencesi olanlara yardımda bulunamıyoruz. Çiftçilerimizin mahsullerinin zararı yüzde 30'u aşması durumunda yani 300 kilogram mahsulün zarar görmesi durumunda borçları bir sonra ki seneye ertelenecektir." - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'deki Şiddetli Yağış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement