Edirne - Keşan'da 'Birleşik Haziran Hareketi' Eylemi - Son Dakika
Güncel

Edirne - Keşan'da 'Birleşik Haziran Hareketi' Eylemi

Edirne - Keşan\'da \'Birleşik Haziran Hareketi\' Eylemi

Edirne'nin Keşan İlçesi'nde 'Birleşik Haziran Hareketi' gönülleri tarafından "Bilimsel ve laik eğitim için ayaktayız" sloganıyla basın açıklaması yapıldı.

11.01.2015 16:19

Edirne'nin Keşan İlçesi'nde 'Birleşik Haziran Hareketi' gönülleri tarafından "Bilimsel ve laik eğitim için ayaktayız" sloganıyla basın açıklaması yapıldı.

Saat 13.00'te, Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Heykeli önünde toplanan yaklaşık 30 kişilik grup, ellerindeki pankart ve dövizlerle hükümet aleyhine sloganlar attı. Grup daha sonra Paris'te Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırıda öldürülenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Basın açıklamasını okuyan 'Birleşik Haziran Hareketi' gönüllüsü Bahar Çetin Çalen, "Çocuklarımızı karanlığa teslim etmeyeceğiz. Laik ve bilimsel eğitim için ayaktayız. Gerici faşist vahşet Paris'teki katliamla insanlığın tüm özgürlükçü ve ilerici birikimine saldırdı. Bu saldırıyı tüm dünya ile birlikte bir kez daha lanetliyor, kaybettiklerimiz önünde saygıyla eğiliyoruz. Bir kez daha ilan ediyoruz, korkmuyoruz ayaktayız. Bugün yeni bir direniş yürüyüşünü ülkenin dört bir yanında başlatıyoruz. 'Dindar ve kindar bir nesil yetiştireceğiz' diye yola koyuldular. Eğitim müfredatını hurafelerle doldurdular. Zorunlu din dersleriyle mezhepçi bir saldırı başlattılar. Okullarımızı zorla imam-hatiplere dönüştürdüler. Şimdi de zorunlu din dersini anaokullarına indirecek yeni adımlar atıyorlar. Bu gidişe izin vermeyeceğiz'dedi. Grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne - Keşan'da 'Birleşik Haziran Hareketi' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement