Edirneli Eczacıdan 'Kırkpınar Köşesi' - Son Dakika
Kültür Sanat

Edirneli Eczacıdan 'Kırkpınar Köşesi'

Eski Edirne Belediye başkanlarından eczacı İbrahim Ay, Kırkpınar yağlı güreşlerinin tanıtımına katkı sunmak için iş yerinin giriş bölümüne 'Kırkpınar Köşesi' oluşturdu.

20.07.2016 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Edirne Belediye başkanlarından eczacı İbrahim Ay, Kırkpınar yağlı güreşlerinin tanıtımına katkı sunmak için iş yerinin giriş bölümüne 'Kırkpınar Köşesi' oluşturdu.

Ay, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentteki esnafın güreşlerin tanıtımına katkı sağlamak için elinden gelen desteği vermesi gerektiğini belirtti.

Elinde bulunan Kırkpınar'a ait objeleri iş yerinde sergilediğini belirten Ay, bu sayede ziyaretçilerin Kırkpınar'a olan ilgisinin arttığını kaydetti.

655 yıllık Kırkpınar geleneğine ait ögeleri bir köşede topladığını ifade eden Ay, "Gördüğünüz vitrinde 1950 ile 1952 yılları arasında Kırkpınar Ağalığı yapmış Murat Şener'in orijinal kıyafeti var. Kırkpınar'ın ana ögelerinden kıspet var. Kıspetin taşındığı zembil var. Tabii olmazsa olmazlardan davul ve zurnamız var. Altın kemerimizin minyatürü var. Kırkpınar yağcılarının kullandığı ibriğimiz var. Bana hediye edilen el yapımı küçük kıspet gibi şeyler var. Bunlar Kırkpınar'ın ana ögeleri. Bunlar olmazsa Kırkpınar olmaz" dedi.

Kırkpınar'ın köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirten Ay, "655'incisini yaşadığımız Kırkpınar dünyanın en eski spor organizasyonlarından biri. UNESCO tarafından da tescillenmiş bir organizasyon. Bu organizasyonu yaşatmak için elimizden geleni yaşatmalıyız. Ancak bu noktada Edirne halkı adına bu organizasyona biraz daha katkıda bulunmak için, ufak tefek elimizdeki materyallerle vitrini süsleyerek cazip hale getiriyoruz. Esnafımız da buna katkı sunarsa bundan çok mutlu olurum. İnşallah birkaç esnaf bunu örnek alırsa o bile yeter ve gelecek senelerde bu da çoğalır" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Edirneli Eczacıdan 'Kırkpınar Köşesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement