Efeler Belediyesinin Logosu Belirlendi - Son Dakika
Yerel

Efeler Belediyesinin Logosu Belirlendi

Efeler Belediyesinin Logosu Belirlendi

Aydın'ın Büyükşehir olmasıyla merkez ilçe olarak kurulan Efeler Belediyesinin logosu halk oylaması sonucu belirlendi.

22.07.2014 09:33  Güncelleme: 09:35

Aydın'ın Büyükşehir olmasıyla merkez ilçe olarak kurulan Efeler Belediyesi'nin logosu halk oylaması sonucu belirlendi ve birinci olan logo sahibi Burak Kaya 10 bin TL ile ödüllendirildi.

30 Mart yerel seçimlerinden sonra Aydın'ın büyükşehir statüsüne kavuşup merkez ilçenin de Efeler Belediyesi olması üzerine her kurum ve kuruluşta olduğu gibi Efeler Belediyesi de logosunu oluşturmak için yarışma düzenledi. Yarışmaya 414 tasarım başvururken finale kalan 4 logonun belirlenmesinin ardından Efeler Belediyesi'nin logosu için yapılan halk oylamasında, içinde Aydın'ı simgeleyen figürlerin yer aldığı efe heykeli ve zeytin dalı bulunan çalışma birinci oldu. Bin 520 oy alarak birinci olan logonun sahibi Burak Kaya 10 bin TL'lik ödülünü Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakacan'ın elinden aldı. Ayrıca 2.,3. ve 4. olan tasarımcılara da mansiyon ödülü olarak 2 bin TL ödül verildi.

414 TASARIM BAŞVURDU

Birinci Yeni bir belediye oldukları için logonun gerekli olduğuna işaret eden ve aradıkları logoyu bulduklarını belirten Başkan Özakcan, "Efeler Belediyesi yeni bir kuruluş ve yeni bir belediye olmasından dolayı yeni belediyeyi temsil edecek bir logo çalışması gerçekleştirdik. Bu çalışmayla ilgili olarak bize 414 tasarım geldi. Belediye olarak oluşturduğumuz jüri üyeleri ile 414 logodan önce 27 logoya ön tercih yaptık. Daha sonra 27 logo içerisinden de sayıyı 4'e düşürdük ve 4 logoyu halkımıza değişik mekan ve zamanlarda sandık kurarak oylama neticesinde belirledik. Bu 4 logo içerisinde 1. sıradaki 1520 oy, 2. sıradaki 777 oy, 3. sıradaki 266 oy, ve 4. sıradaki logo ise 99 oy aldı" dedi.

LOGO ÜZERİNDE RÖTUŞLAR YAPILDI

Zevklerin ve renklerin tartışılmayacağını fakat halkın ortak karar vererek seçtiği logoyu kullanacaklarını ve kendilerinin de logoyu benimsediklerini vurgulayan Özakcan,"Seçilen logonun halkımızın katlayarak tercih ettiği bir logo olduğu kanaatindeyim. Birçok vatandaşımız bu anketler sonucunda birinci olarak seçtiğimiz logoda eksiklikler görmüş. Çok sayıdaki vatandaşımızın eksik olarak gördükleri noktaları sözlü ve yazılı olarak ilettiler. Halkımızdan gelen talepler doğrultusunda şehrimizin simgesi olan üç gözler ve incirin logoda olmadığı yönünde eleştiriler aldık. Jüri üyelerimizle bu durumu değerlendirerek logo üzerinde son bir rötuş yapmaya karar vererek logo sahibinden böyle bir istekte bulunduk. Logo sahibi Burak Kaya kardeşimiz logomuza son şeklini verdi ve Efeler Belediyemizi temsil edecek logomuzu tescil ederek yapılan son rötuşta kalmasına karar verdik" diye konuştu.

"LOGO, EFELER'İ DÖRT DÖRTLÜK TEMSİL EDİYOR"

Logonun özellikleri hakkında da bilgiler veren Başkan Özakcan, "Logomuzun üzerindeki zeytin barışı ifade ediyor. İncir, bereketi ve Aydın'ı temsil ediyor. Üç Gözler ise Aydın'ı simgeleyen bir figür olarak yer alıyor. Arkada gözüken mavi fon ise tarihçi Heredotos'un Aydına istinaden sarfettiği sözü olan 'mavi gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzü'ne istinaden özgürlük vurgulanmıştır. Efe'nin de beyaz kıyafetle oluşu Aydın şehrinin aydınlık insanlarını temsil ediyor. Logonun Aydın'ımızı ve Efeler ilçemizi dört dörtlük temsil eden bir yönünün olduğunu düşünüyorum. İnşallah tüm Aydınlı ve Efelerli hemşerilerimiz beğenir. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Öte yandan Başkan Özakcan, logonun Ağustos ayında meclis toplantısında meclise sunulduktan sonra resmi olarak kullanılmaya başlanacağını ifade etti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Efeler Belediyesinin Logosu Belirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement