Elbeyi Köyü Sakinleri Alt Yapı Hizmeti Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Elbeyi Köyü Sakinleri Alt Yapı Hizmeti Bekliyor

Elbeyi Köyü Sakinleri Alt Yapı Hizmeti Bekliyor

Adıyaman’ın Kahta ilçesine bağlı Elbeyi köyü sakinleri alt yapı çalışmalarının tamamlanmasını istiyor.

15.06.2016 17:38

Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı Elbeyi köyü sakinleri alt yapı çalışmalarının tamamlanmasını istiyor.

Elbeyi köyü sakinleri, kanalizasyon ve altyapı sorunlarına çözüm bulunmasını istiyor. 470 kişinin yaşadığı 75 haneli köyün kanalizasyon ve alt yapı sorunları var. Elbeyi köyü sakinleri, kirli sularının, evlerinin önünden akması ile hastalıklara davetiye çıkardığını iddia ettiler.

Elbeyi Köyü sakinleri, yıllardır bu sorunun çözüme kavuşmasını beklediklerini ancak problemlerinin çözümü için herhangi bir adımın atılmadığını savundular.

Köy Muhtarı Mehmet Erdem, "Köyümüzün nüfusu 500'e dayandı ama hala mutfak, banyo ve lavabo suları dışarı akıtılmaktadır. Bu yüzden köyde özellikle yaz mevsiminde dışarı çıkılmıyor. Kötü kokulardan pencereleri açamıyoruz, damlarda yatma imkanımız yoktur. Çoluk çocukları dışarıya bırakamıyoruz çocuklarımız hastalanıyor. Köyümüzün alt yapı ve kanalizasyon sorununun halledilmesi için 2005 yılında başvuru yapıldı. Hatta ödenek de çıktı. Ama hala gelip altyapıyı yapan çıkmadı.

Çevremizdeki köylere altyapı hizmeti getirildiği halde bizim köye yapılmadı. Biz Elbeyi köylüleri olarak sorunlarımızın çözümü için yetkili mercilerin kapısını yıllardır aşındırdık. Ama her seferinde üvey evlat muamelesi gördük" ifadelerini kullandı.

Köydeki sorunun çözümü konusunda yetkililerden destek beklediklerini ifade köy sakinleri, yetkililere seslenerek bu sorunun bir an önce çözüme kavuşması için gereğinin yapılmasını istediler.

Kahta İlçe Özel İdare Müdürü Mehmet Can, konunun ilçe özel idarenin değil il özel idarenin konusu olduğunu savunarak, "Bu konu ile ilgili Kahta ilçe özel idareyi bağlayan bir durum yok. Çünkü İl Özel İdaresi bu programı yapıyor. Her yıl Kasım ayında program yapılıyor. Hangi köy programa alınacaksa onu il encümenleri belirler. Onun parasını çıkarıyorlar. Ondan sonra yıl içerisinde ihalesi gerçekleşiyor. Yani 2015 Kasım ayında yapılan bütçe çalışmasında şu anda çıkıyor. İhaleleri yapıldı. Kahta'da şu anda 6 tane köy programa alındı. Kanalizasyon yapıldı. Gönül ister ki Elbeyi gibi büyük bir köyün de kanalizasyonu yapılsın" dedi.

İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Can Erdoğan ise, "Bazı köylerimizde alt yapı eksikliği var. Onlara da yeni başladık. Onları yapabilmemiz için toplulaştırma reformu diye bir Büyük Çay Baraj Projesi hazırlanılıyor. O bölge için toplulaştırma reformu adı altında onların hepsinin ihalesi olmuş. Hepsinin ihalesi olduğu için biz ikinci ihaleye giremiyoruz. O köy tek alt yapısız değildir. Şu anda o bölgede 6-7 tane alt yapı çalışması yeni yeni başlıyor. Yani gittikçe hem memleket ilerliyor hem de Adıyaman ilerliyor. Adıyaman'la beraber Kahta daha çok ilerliyor. Yavaş yavaş peyder pey yapıyoruz. Yapamadığımız şeyler de o toplulaştırma reformunda ihale olduğu için ihalesini yapamadık. Bu sene bundan dolayı sıkıntı oldu. Keyfi bir muamele yapılmıyor. Köylere alt yapı hizmetinin gitmesi şarttır. Ama yavaş yavaş yapıyoruz. Bütün köylerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Elbeyi'nin ihalesi yapılmadığı için alt yapı çalışmasını daha yapamadık. Yoksa bu sene orayı düşünüyorduk. Hatta programa alınması için teklif de ettim. Ama toplulaştırma reformunda alt yapı ihalesi olduğu için karışamadık" diye konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Elbeyi Köyü Sakinleri Alt Yapı Hizmeti Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement