Elektrik Enerjisi ve Kapasitesi Satış Yönetmeliği'nde Değişiklik - Son Dakika
Ekonomi

Elektrik Enerjisi ve Kapasitesi Satış Yönetmeliği'nde Değişiklik

Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ), elektrik enerjisi ve kapasitesi satışına ilişkin usul ve esaslarda değişikliğe gitti.

04.04.2015 13:21

Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ), elektrik enerjisi ve kapasitesi satışına ilişkin usul ve esaslarda değişikliğe gitti.

EÜAŞ Genel Müdürlüğü'nün, "Elektrik Üretim Anonim Şirketi Elektrik Enerjisi ve Kapasite Satış Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, teknik ve idari şartnamede belirtilen kurallara göre ihale katılım dosyalarının uygunluğu kontrol edilerek ihaleye katılabilecek istekliler tespit edilecek.

İhale komisyonu, komisyon başkanı Elektrik Piyasası Hizmetleri Daire Başkanı ve Elektrik Piyasası Hizmetleri Daire Başkanlığından imza yetkili dört personel olmak üzere tek sayıda ve en az 5 kişiden oluşturulacak.

İhalesiz satış kanalı kapsamında yapılacak elektrik enerjisi satışlarında uygulanacak işlem fiyatı, EÜAŞ'ın yıllık bazda oluşacak işlem fiyatının EÜAŞ'ın öngörülen yıllık ortalama üretim maliyetlerinin altında kalmaması kaydıyla Genel Yatırım ve Finansman Programı hedefleri çerçevesinde EÜAŞ Yönetim Kurulunca belirlenecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Elektrik Enerjisi ve Kapasitesi Satış Yönetmeliği'nde Değişiklik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement